main logo
1035

Adevărul despre regiunea fără fus orar. Norvegia clarifică situația

După ce a intrat în atenţia presei cu presupusa iniţiativă a unei insule de a deveni prima regiune fără fus orar din lume, Norvegia clarifică situaţia: campania a fost doar o strategie de marketing, dar care a stârnit controverse.

Adevărul despre regiunea fără fus orar. Norvegia clarifică situația

Situată la nord de Cercul Polar, insula Sommaroy este scăldată de ''soarele de la miezul nopţii'' pe perioada verii. Astrul solar nu apune vreme de 69 de zile în intervalul mai-iulie, bulversând ritmul agitat al vieţii cotidiene, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Cei circa 320 de locuitori ar fi lansat o campanie care vizează să transforme insula în prima regiune ''fără fus orar'' din lume, eliberată de constrângerile impuse de Cronos, zeul timpului, pe perioada verii, cel puţin, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit iniţiativei, ceasurile de mână ar fi fost retrogradate la statutul de simboluri ale iubirii prinse pe balustrada podului de la intrarea în localitatea Sommaroy, la fel ca şi orele tradiţionale de începere a cursurilor şcolare sau a programului de lucru. ''Ora exactă'' ar fi devenit o noţiune flexibilă.

Insolita iniţiativă a entuziasmat publicaţiile din lumea întreagă. Există însă o problemă: în realitate, este vorba despre o strategie de marketing pentru a atrage turiştii în nordul Norvegiei.

Iniţiatorul acestui demers, Innovasjon Norge, a prezentat miercuri scuze pentru că a indus presa în eroare. "Publicitatea tradiţională nu mai este la fel de eficientă şi încercăm astfel noi modalităţi de promovare a Norvegiei", a explicat acesta.

În epoca ''fake news'', metoda utilizată a enervat un număr mare de analişti. ''Ca Innovasjon Norge, companie deţinută de stat, să finanţeze şi să producă informaţii false este incredibil'', a estimat Kristoffer Egeberg, editor la site-ul pentru verificarea informaţiilor www.faktisk.no. ''Faptul că se mândresc cu acest lucru este pur şi simplu îngrozitor''.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării