main logo
533

„Glume” rusești: Rusia a scos la vânzare un joc care parodiază atacul de la Salisbury

Magazinele din Rusia au scos la vânzare un joc de tip „board game”, care scoate în lumină atacul cu agent neurotoxic asupra fostului spion rus din Marea Britanie, relatează Reuters.

Rusia a scos la vânzare un joc care parodiază atacul de la Salisbury

Astfel, cei care joacă „Băieții noștri în Salisbury” dau cu zarul până avansează pe tabla de joc de la Moscova până la Salisbury - orașul în care, potrivit Regatului Unit, doi ofițeri ruși au folosit o armă chimică împotriva lui Sergei Skripal și fiica sa. Deși cei doi au spraviețuit, o a treia persoană, care a intrat și ea în contact cu agentul neurotoxic, a decedat, relatează Ştiri.md cu referire la b1.ro

În orice caz, Rusia neagă orice legătură cu atacul din Salisbury, iar cei doi suspecți au mărturisit că vizitau orașul, în calitate de turiști, ce pur și simplu voiau să vadă Catedrala. Uniunea Europeană a impus, luni, sancțiuni asupra lor.

Câștigătorul jocului este cel care reușește să traverseze Europa și să ajungă în Salisbury cu cele mai multe punct. Halucinant sau nu, Catedrala din Salisbury apare pe tabla de joc, în vizorul unei ținte de pușcă, chiar lângă doi experți în arme chimice, care poartă costume protectoare.

„Mesajul inițiativei noastre se vrea a fi un răspuns amuzant la valul de mizerie și informații venit din media occidentală și îndreptat către țara noastră”, a spus Nikita Filipov, principalul designer al jocului.

Un număr de 5.000 de copii ale jocului au fost produse pentru vânzare în Rusia. Cu toate acestea, nu există planuri pentru aducerea lor și pe piețe străine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării