main logo
9981

Tabără închisă la Vadul lui Vodă: 13 copii, bătuți de educatorii beți

La o tabără de odihnă pentru copii din orașul Vadul lui Vodă au fost agresați fizic 13 minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani.

Tabără închisă la Vadul lui Vodă: 13 copii, bătuți de educatorii bețiTabără închisă la Vadul lui Vodă: 13 copii au fost bătuți de doi educatori

La faţa locului au intervenit imediat poliţiştii precum şi psihologul din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău, transmite Știri.md

În urma investigaţiilor demarate oamenii legii au constatat că, tabăra de odihna pentru copii activa în lipsa actelor legale ce se impun. 

Totodată, copiii ar fi fost lasaţi în grija a doi adolescenţi cu vârstele de 16 şi respectiv 17 ani. Anume ei ar fi recurs la acţiuni agresive faţă de copii, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Poliţia Capitalei a sesizat autoritaţile publice locale pentru a interveni şi a întreprinde acţiuni de rigoare conform competenţei prevăzute de lege, fiind convocată o şedinţă, în urma căreia a fost emisa decizia de sistare a activitaţii taberei respective.

Ulterior administratorul taberei a limitat poliţiei, reprezentanţilor APL, inclusiv şi părinţilor accesul în tabără timp de circa 2-3 ore, timp în care poliţiştii au dus tratative cu administraţia taberei în vederea soluţionării situaţiei de conflict.

Poliţia Capitalei în comun cu Procuratura au iniţiat un proces penal pentru tortură în privinţa celor doi adolescenţi, fiind cercetaţi în stare de libertate. 

Totodată, a fost iniţiată o cauza penală pentru privare ilegală de libertate, în privinţa administratorului, fiind reţinut pentru 72 de ore.

Minorii agresaţi fizic au fost audiaţi şi acordată asistenţa necesară, inclusiv psihologică, cu îndreptarea la Centrul de expertiza medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate. 

Toate circumstanţele în care a avut loc incidentul se stabilesc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării