main logo
1036

Șofer beat și fără permis auto, prins cum conduce cu viteză excesivă în Chișinău

Un șofer în stare de ebrietate avansată și lipsit de dreptul de a conduce a fost prins de polițiștii de patrulare pe o stradă din Chișinău.

Șofer beat și fără permis auto, prins cum conduce cu viteză în ChișinăuPoza simbol

Potrivit poliției, conducătorul auto a fost stopat ieri, 21 iulie, în timp ce se deplasa cu 110 km/h pe bulevardul Dacia din Chișinău, transmite Știri.md

Ulterior, s-a stabilit că bărbatul care conducea un Ford Transit, avea 36 de ani și a urcat la volanul mașinii fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport. 

Totodată, fiind testat cu alcooltestul, rezultatul a arătat gradul de alcoolemie de 0,76 mg/l.

Pe lângă toate aceste încălcări, pe șofer nu l-a împiedicat faptul că în mașină era soția sa și bebelușul de doar 2 luni.

Potrivit datelor INP, în ultimele trei zile au fost depistate 1.639 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere (RCR). 

În 986 de cazuri a fost depășită limita de viteză, peste 70 de persoane au fost înlăturate de la volanul unității de transport, fiind depistate în stare de ebrietate, 73 nu aveau centura de siguranță cuplată, iar 25 conduceau mașinile fără să aibă la ei permisul de conducere.

De asemenea s-au produs 23 de accidente rutiere, în care 2 persoane au decedat și 24 au fost traumatizate. 11 accidente au avut loc pe teritoriul municipiului Chișinău și 12 în restul localităților țării. Majoritatea au fost provocate sau gravitatea lor a fost amplificată de viteza excesivă. 

În 10 dintre cazuri au fost tamponați pietonii, conducătorii auto nereușind să reacționeze la timp din cauza vitezei. 

Tot din cauza excesului de kilometri la oră, 8 accidente s-au produs cu ciocnire între vehicule. Doi șoferi au pierdut controlul volanului și, respectiv, al mașinii în timp ce conduceau cu viteză mare, iar în consecință ambele unități de transport s-au inversat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării