main logo
406

S-au pomenit cu dosar penal după ce au tăiat ilegal stejari şi frasini din păduricea ocolului silvic

Procuratura raionului Hânceşti a declanşat două cauze penale în baza articolului „tăierea ilegală a arborilor” din Codul penal, urmare a demersurilor depuse de conducerea Întreprinderii de Stat ”Hânceşti-Silva”.

S-au pomenit cu dosar penal după ce au tăiat stejari şi frasiniLa stabilirea vinovaţilor, aceştia riscă pedeapsa de până la 3 ani închisoare. Foto: pronatura-ms.blogspot.com

În cadrul urmăririi penale procurorii au constatat că în decursul anului 2011, din pădurea ocolului silvic Logăneşti, Hânceşti (cantoanele nr.2, 3 şi 5), persoane necunoscute au tăiat ilegal 3 251 de arbori, specia stejar şi frasin, în total 680,349 metri cubi.

Prejudiciul cauzat ÎS ”Hânceşti-Silva” prin aceste acţiuni ilegale au fost estimate de specialişti la 212 142 lei. 

Urmărirea penală continuă, oamenii legii urmând să stabilească persoanele implicate în schema de tăiere ilegală a arborilor, precum şi să verifice posibila implicare în aceste acţiuni a pădurarilor şi altor persoane cu funcţii de răspundere care ar fi contribuit la comiterea infracţiunii.

La stabilirea vinovaţilor, aceştia riscă pedeapsa de până la 3 ani închisoare cu, sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării