main logo
2163

Salvatorii au extras cadavrele minorilor înecați la Sângerei

Cadavrele celor doi minori, care s-au înecat sub ochii mamei lor, într-un rezervor de apă pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională, au fost extrase.

Salvatorii au extras cadavrele minorilor înecați la Sângerei

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul la Serviciul 112 a fost recepționat ieri la ora 15:56 de minute, transmite Știri.md

Salvatorii au fost alertați să intervină la extragerea cadavrelor a doi minori depistați într-un rezervor de apă ce are adâncimea de cinci metri și care este amplasat pe teritoriul unei stații de epurare nefuncționale.

Recuperarea corpurilor neînsuflețite a fost efectuată de salvatori, ieri, la ora 16:12 minute. 

Primele investigații arată că minorii nu au fost supravegheați de maturi.

Conform informațiilor preliminare o fată în vârsta de 7 ani și un băiat în vârsta de 13 ani ar fi decedat, după ce au căzut într-un rezervor de apă de pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională cu adâncime de 5 metri.

Cadavrele copiilor au fost depistate de localnici, care în mod de urgență au alertat serviciile abilitate. Recuperarea corpurilor neînsuflețite a fost efectuată de salvatori în aceeași zi la ora 16:12 minute. Primele investigații arată că minorii nu au fost supravegheați de maturi. 

Circumstanțele cazului urmează a fi elucidate de organele de drept. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită deplasarea și jocul în locuri nesigure, în special în preajma bazinelor acvatice pe teritoriul unor șantiere, construcții sau stații industriale nefuncționale, întrucât aflarea acestora în astfel zone reprezintă un risc iminent pentru viața și sănătatea copiilor. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării