main logo
5533

Moldovence, exploatate sexual 7 ani pe o șosea din Moscova

Trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 34 și 55 de ani, din raionul Telenești, au fost reținuți, fiind bănuiți de trafic de persoane pe teritoriul Federației Ruse în scop de exploatare sexuală.

Moldovence, exploatate sexual 7 ani pe o șosea din MoscovaPoza simbol

Potrivit oamenilor legii, suspecții, în perioada anilor 2008 – 2014, urmărind scopul exploatării sexuale au racolat 6 tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni și le-au transportat în orașul Moscova din Rusia, unde au fost exploatate sexual-comercial, transmite Știri.md. 

La momentul recrutării, tinerele aveau vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani.

Inițial, victimele erau racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse la destinație, fiind pe teritoriul unui stat străin, neavând surse de existență erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.   

Conform probelor acumulate, victimele erau plasate pe un drum circular din orașul Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5.000 la 15.000 ruble rusești.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, cei trei suspecți au fost reținuți în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora pe 10 septembrie curent.

La fața locului au fost depistate și ridicate înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federația Rusă, precum și o persoană, despre care se știe că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în concubinaj cu unul dintre bănuiți.

Totodată, în cadrul percheziției la domiciliul unuia din suspecți a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiții casnice.

Astfel, de la fața locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare:150 litri de alcool și 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având și timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat în Federația Rusă.  

Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane și proxenetism, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore. 

Suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării