main logo
456

Ebola în Congo: Un bebeluș, cea mai tânără victimă a virusului

Masika Mathe, un nou-născut din Congo, ar putea fi cea mai tânără persoană din această țară care a murit din cauza virusului Ebola. Joi, bebelușul a fost înmormântat.

Ebola în Congo: Un bebeluș, cea mai tânără victimă a virusuluiFoto: independent.co.uk

Se crede că fetița a contractat virusul Ebola și a murit imediat ce s-a născut, informează AP, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Ea a fost condusă pe ultimul drum joi, însă familia nu i-a putut organiza o ceremonie tradițională. Astfel, cei care s-au ocupat de înmormântare au fost muncitorii care purtau costume speciale pentru a nu se infecta.

„În cultura noastră, oamenii vin și îți transmit condoleanțe, dar astăzi este imposibil”, a declarat bunicul copilului, pentru SkyNews.

În timpul înmormântării, rudele celor decedați din cauza acestui virus trebuie să păstreze distanța. Măsura are ca scop reducerea riscului de îmbolnăvire.

Trebuie să avem grijă, pentru că trupurile celor care au murit sunt suspecte ca fiind purtătoare de Ebola. Virusul este atât de periculos, încât dacă îl atingem fără să ne protejăm, riscăm foarte mult”, a susținut Cleophas Vyavuwa, reprezentant al Crucii Roșii.

Acum un an, a avut loc un val de decese din cauza bolii. Doar în 2018, în Congo s-au înregistrat 1600 de decese, potrivit CNN. 

Virusul este numit după râul Ebola din Congo, unde a fost descoperit prima dată în 1976. Tratamentul pentru Ebola se află încă stadiu de cercetare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării