main logo
1099

Alţi cinci bancheri din Moldova au ajuns pe banca acuzaților

Procuratura Anticorupție anunță despre terminarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond cauza penală de învinuire în privința membrilor Consiliului de administrare al Băncii Sociale și altor persoane terțe, pentru încălcare intenționată a regulilor de creditare în circumstanțe agravante.

Cine ar fi cei 5 bancheri din Moldova ajunși pe banca acuzațilorAlţi cinci bancheri din Moldova au ajuns pe banca acuzaților

Potrivit Procuraturii e vorba de șase persoane, printre care se numără președintele Consiliului de administrare al Băncii, vicepreședintele şi trei membri ai Consiliului de administrare al Băncii, dar și administratorul companiei ce a beneficiat de un credit de 68 de milioane lei, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Cine sunt bancherii vizaţi

Deși procurorii nu dau nume, datele din rapoartele Băncii Sociale arată că în 2013, funcția de președinte al Consiliului de administrare al insituției a fost exercitată de două persoane: Vladimir Suetnov (decedat în septembrie 2013) şi Sergiu Albot, soţul deputatei Marina Albot din fracţiunea Partidul Şor.

El a declarat pentru Mold-Street că nu este vizat în acest dosar şi că a fost numit în funcţie abia la finele lunii decembrie 2013. 

Până la alegerea lui Sergiu Albot, interimatul a fost asigurat de Aglaia Crivceanschi, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Sociale.

Din Consiliul de Administraţie, în 2013, în afară de Aglaia Crivceanschi (vicepreşedinte), au mai făcut parte Liudmila Matveeva, Svetlana Focşa, Iaroslav Levinţa şi Natalia Rahuba.

Potrivit procurorilor, "în cadrul urmăririi penale, prin probele administrate s-a stabilit că în perioada anului 2013, un grup de persoane din conducerea Băncii Sociale, acționând în interese proprii..., au elaborat și realizat o schemă infracțională de redresare artificială a situației financiare a instituției, constatată prin actele Băncii Naționale a Moldovei, prin încălcarea intenționată a reglementărilor interne ale procesului de creditare, dar și instituite prin actele normative".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării