main logo
1269

Accident mortal provocat de polițist: Nu există nicio dovadă că era beat

Inspectoratul General al Poliției a venit cu o reacție după ce, ieri, un angajat al INSP a lovit mortal un pieton și a fugit de la fața locului.

Accident mortal provocat de polițist: Nu există nicio dovadă că era beatFoto: agora.md

Într-un comunicat remis presei, IGP subliniază că nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate în momentului accidentului, transmite Știri.md.

"În legătură cu declarațiile unor actori politici, lansate pe rețelele de socializare, precum că angajatul INSP, care a provocat aseară un accident rutier, era în stare de ebrietate (fiind indicat și gradul de alcoolemie), Inspectoratul General al Poliției informează că acestea nu corespund realității.

Precizăm că, aseară, după ce a fost reținut, polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager, pentru refuz fiindu-i întocmit un proces-verbal.

Acestuia însă i-au fost prelevate probele biologice, rezultatul cărora îl vom putea cunoaște în câteva zile, aceasta fiind o analiză de laborator care durează.

Reiterăm că, la moment, nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate, cu atât mai mult gradul de alcoolemie.

Îndemnăm atât cetățenii, cât și clasa politică să se abțină de la publicarea propriilor păreri și să permită organelor competente să-și facă meseria cu publicarea ulterioară a deciziilor", se arată în comunicatul emis de IGP.

În seara zilei de ieri, în jurul orei 21:30, Poliția a fost anunțată despre producerea unui accident rutier, în care a fost lovit un pieton, pe strada Socoleni din capitală, iar conducătorul auto a părăsit locul comiterii acestuia.

La volanul automobilului personal se afla un angajat al INSP, în vârstă de 25 de ani, în afara orelor de serviciu. În urma loviturii, pietonul care traversa strada regulamentar, o femeie de 36 de ani, a decedat.

Polițistul de patrulare, care se face vinovat de producerea accidentului, urmează să fie testat alcoolscopic și reținut pentru 72 de ore.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării