main logo
780

Specialiștii spun care sunt beneficiile aduse de jocurile video

Jocurile video ar putea avea o influență pozitivă asupra capacității unei persoane de a lua decizii, precum și creșterea activității în anumite regiuni ale creierului. Acest lucru este conform unui studiu recent care a efectuat scanări prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI) asupra jucătorilor care își îndeplinesc sarcinile și a găsit diferențe notabile în comparație cu creierul oamenilor care nu erau prea interesați de jocuri.

Specialiștii spun care sunt beneficiile aduse de jocurile video

În scopul studiului, jucătorii de jocuri video au fost definiți ca persoane care petrec cinci ore sau mai mult pe săptămână jucându-se. Cu totul, au fost înscriși 47 de participanți, dintre care 28 erau jucători de jocuri video și dintre care 19 nu, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Rezultatele au indicat că jucătorii au fost mai buni la luarea deciziilor, cu timp de răspuns mai mic în comparație cu oamenii care nu au jucat jocuri video. A existat, de asemenea, o diferență notabilă în activitatea creierului în regiunile implicate cu procesarea cognitivă și senzoriomotorie, care se referă la funcția mentală și capacitatea noastră de a corela informațiile senzoriale cu funcția motorie.

„Majoritatea covârșitoare a tinerilor noștri joacă jocuri video mai mult de trei ore pe săptămână, dar efectele benefice asupra abilităților decizionale și asupra creierului nu sunt cunoscute cu exactitate”, a spus cercetătorul principal Mukesh Dhamala, profesor asociat al Universității de Stat din Georgia, într-un comunicat de presă.

„Munca noastră oferă câteva răspunsuri în acest sens. Jocurile video pot fi folosite în mod eficient pentru antrenament – de exemplu, instruire eficientă în luarea deciziilor și intervenții terapeutice – odată ce rețelele cerebrale relevante sunt identificate.”

În ceea ce privește aplicațiile pentru cercetare, autorul principal, Tim Jordan, de la Departamentul de Fizică și Astronomie de la Universitatea de Stat din Georgia, consideră că ar putea ajuta tinerii să-și recapete vederea. Când avea cinci ani, Jordan era orb din punct de vedere legal la un ochi, dar după ce a participat la un studiu care l-a văzut să joace jocuri video cu celălalt ochi, procesarea sa vizuală s-a îmbunătățit.

Jordan merită îmbunătățirea antrenamentului, iar autorii studiului cred că are potențialul de a dezvolta abilități în mai multe domenii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării