main logo
821

Ironia secolului digital: De ce se atacă hackerii unii pe alții

Atacurile cibernetice de tot felul devin tot mai populare, iar acum hackerii devin și ei, la rândul lor, victimele altor hackeri.

Ironia secolului digital: De ce se atacă hackerii unii pe alții

Actorii rău-intenționați s-ar putea găsi ei însuși în ipostaza victimelor pe care le atacă, arată o nou-descoprită campanie malware, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Cybereason este o companie de cybersecuritate a descoperit cum hackerii au ajuns să se atace unii pe alții și de ce. 

În esență, aceștia infectează instrumentele folosite în atacuri cibernetice cu un troian care le permite accesul de la distanță. 

Astfel, în momentul în care hackerii „atacați” încep să folosească instrumentul, hackerii „atacatori” pot căpăta control asupra computerului victimei.

Potrivit raportului companiei de cybersecuritate, acești hackeri care cad în plasă sunt păcăliți pe forumuri, unde actorii și mai rău intenționați decât ei postează instrumente de hacking „reîmpachetate”, infectate cu malware. 

Este vorba despre njRat, un troian puternic care-i permite atacatorului acces deplin la sistemul atacat: de la desktop, la fișiere, parole și până la camera web și microfonul de pe dispozitiv.

Troianul și-a făcut apariția undeva prin 2013 și era folosit pe atunci, de obicei, împotriva unor victime care se aflau în Orientul Mijlociu.

Cum te afectează pe tine atacul unor hackeri asupra altor hackeri

La prima vedere, pare o chestie amuzantă. Te-ai putea gândi că hackerii primesc și ei „o mostră din propriul medicament”. Numai că lucrurile nu sunt atât de simple și situația te poate afecta și pe tine.

Partea proastă e că atacatorii nu pot controla în urma atacului doar computerul hackerului atacat, ci și sistemele pe care acesta din urmă deja a reușit să le spargă.

„Dacă hackerii te vizează pe tine sau afacerea ta și folosesc aceste instrumente troianizate, asta înseamnă că oricine hack-uiește hackerii va avea accces, de asemenea, și la bunurile tale”, spune Amit Serper, cercetătorul care a realizat studiul Cybereason.

Nu știm sigur cine este în spatele acestei campanii și ce urmărește ea, de fapt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării