main logo
997

De la profesoară de matematică, la carieră în IT. Povestea unei moldovence

Tot mai multe femei din Republica Moldova sunt interesate de tehnologiile informaţionale.

De la profesoară de matematică, la carieră în IT. Povestea unei tinereFoto: ea.md

Recent, a fost lansat un Program gratuit de instruire în domeniul IT, realizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei și UN Women, transmite Știri.md cu referire la ea.md

„Aleg cariera IT”. Svetlana Sura, Database Developer: „Cel mai important e să ai dorința de a reuși și să fii perseverent”

A văzut calculatorul pentru prima dată la lecțiile de informatică și a fost de-a dreptul fascinată de posibilitățile pe care le oferea. Așa au fost începuturile carierei de succes a Svetlanei Sura, o profesionistă care impresionează prin tenacitate, consecvență și voința de a atinge excelența în tot ce face. În prezent, Svetlana activează în calitate de Database Developer în cadrul companiei „Amdaris”, o specialitate care corespunde întru totul pasiunii sale de a analiza și prelucra informația, de a formula concluzii pe baza datelor existente și de a se dezvolta în permanență ca profesionist.

Încă de la școală a studiat intensiv informatica. Ajunsă la facultate, făcea multe lecții practice, iar profesorii au ajuns să o cunoască datorită performanțelor sale, dar și pentru că ieșea, de fiecare dată, ultima din sălile de laborator. În anul 2002, când a absolvit facultatea, sectorul IT nu oferea prea multe oportunități pentru tinerii specialiști, de aceea, Svetlana a activat în calitate de profesoară de matematică. Un an mai târziu, visul ei de a lucra într-o companie IT s-a îndeplinit, iar Svetlana a primit și prima ofertă de muncă.

Află povestea Svetlanei  în materialul de mai jos.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării