Cum faci ca un telefon cu Android să funcționeze mai rapid
Dacă ești nemulțumit de modul în care se mișcă telefonul tău Android și vrei să îl faci mai rapid, ai la dispoziție câteva setări simple și ușor de accesat.

Vei vedea că, odată aplicate, telefonul se va mișca mai repede în aplicații și nu va mai îngheța când deschizi mai multe aplicații, transmite Știri.md cu referire la gadgetreport.ro.
Este valabil, în principal, în cazul telefoanelor foarte ieftine dar și în cazul telefoanelor din gama medie, de la Samsung la Huawei etc.
Primul pas este legat de actualizarea sistemului și al aplicațiilor.
Update-urile îmbunătățesc adesea performanța device-ului, astfel că este esențial ca aplicațiile și sistemul de operare să fie „la zi”. Așa că primul pas este să intri în setări și să vezi dacă nu există un update pentru telefonul tău.
Al doilea pas este să renunți la aplicațiile pe care nu le folosești. Multe dintre ele rulează în background și îți afectează memoria telefonului. Ține pe telefon doar aplicațiile pe care le folosești uzual.
În pasul trei, trebuie să intri în categoria „Despre Telefon”, în secțiunea „Sistem” sau „Informații Software”, apăsarea de 7 ori a liniei pe care scrie „Build Number” sau „Număr versiune”.
Apasă de 7 ori până când se activează opțiunea de Dezvoltator. Mergi la setările legate de animații și trece-le pe toate pe zero.
Pe de altă parte, renunță la widget-uri și wallpaper-urile live. Chiar daca arata bine, multe dintre ele, precum cele de meteo, stiri, update-uri de Facebook etc., consuma resurse importante, iar performanta telefonului tau va avea de suferit.
Dacă nu ai un smartphone de ultima generație, ar fi bine să pastrezi ecranul curat, fără prea multe aplicații care necesită actualizări tot timpul.
Daca ți-ai pus o adresă de email pe telefon, ar fi bine să dezactivezi sincronizarea automată.
La fel și în cazul Facebook-ului și a celorlalte programe precum Skype, Yahoo Messenger etc.
E mult mai eficient să îți faci update-urile doar atunci când ai nevoie de ele. Altfel o să îți consume resurse importante, mai ales dacă folosești internetul mobil.
Ar fi bine să îți cureți periodic telefon cu aplicația inclusă sau cu o aplicație din Google Play, precum Clean Master.
Asta pentru că, de fiecare dată când intri pe internet, descarci în telefon pachete de date care, dincolo de faptul că îți umplu telefonul, la un moment dat se învechesc și încetinesc viteza de acces pe internet.
Clean Master vine cu mai multe funcționalități interesante precum app-lock, battery saver, junk file cleaning, memory boost, CPU cooler sau protecție antivirus.
Astfel, poți elibera cu ușurință memoria telefonului prin simpla apăsare a unui buton pe ecranul principal al telefonului.
Alte aplicații pe care le poți folosi cu încredere, pentru a curăța softul telefonului, sunt DU Speed Booster & Cleaner, Greenify sau CCleaner.
RESETAREA LA SETĂRILE DIN FABRICĂ
Atenție însă. Telefoanele cu Android care nu mai primesc update-uri este puțin probabil să mai funcționeze ca la început. Este vorba, în general, de telefoanele mai vechi de trei ani.
Soluția, în acest caz, este să îl resetezi la setările din fabrică și vei vedea că o să funcționeze ceva mai bine.