main logo
2640

Chinezii au creat primul copil cu inteligență artificială din lume

O echipă de cercetători din China a creat primul „copil AI” din lume, care are comportamentul emoțional și capacitățile unui copil uman de trei sau patru ani.

Chinezii au creat primul copil cu inteligență artificială din lume

Modelul de inteligență artificială, numit Tong Tong, care se traduce prin Micuța Fată, a fost creat de Institutul pentru Inteligență Artificială Generală din Beijing (BIGAI), transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Deși Tong Tong are în prezent abilitățile unui copil mic, ea este într-o continuă îmbunătățire, spun oamenii de știință chinezi.

Cercetătorii BIGAI sugerează că, prin interacțiunea umană suplimentară, Tong Tong ar putea să-și dezvolte în mod continuu abilitățile, cunoștințele și valorile.

Echipa a declarat că Tong Tong este capabilă să învețe singură și poate să prezinte un nivel de implicare emoțională încă neîntâlnit la alte AI-uri. Capacitatea sa de a interpreta emoțiile umane se întinde chiar și până la capacitatea de a identifica și comunica sentimente precum fericirea, furia și tristețea și de a reacționa adecvat la stările emoționale ale altora.

Tong Tong a fost prezentată la Frontierele Tehnologiei de Inteligență Artificială Generală din Beijing, în luna trecută, scrie Metro.

Vizitatorii au putut interacționa cu Tong Tong și să o urmărească prezentând abilități umane - inclusiv faptul că este obsedată de curățenie, îndreptând ramele unor tablouri și ștergând cu un mop laptele vărsat.

Tong Tong are și o serie de expresii faciale și gesturi și poate chiar purta o conversație.

„Tong Tong posedă o minte și se străduiește să înțeleagă simțul comun învățat de la oameni,” se arată într-un videoclip. „Ea distinge binele de rău, își exprimă atitudinile în diferite situații și are puterea de a modela viitorul.”

Potrivit directorului BIGAI, Zhu Songchun, un expert de renume mondial în domeniul AI-ului, pentru ca AI-ul să avanseze, trebuie să fie capabil să îndeplinească o gamă infinită de sarcini și să definească și sarcini noi autonom.

„Pentru a avansa către inteligența artificială generală, trebuie să creăm entități care să poată înțelege lumea reală și să dețină o gamă largă de abilități,” a spus el.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării