Apple lansează un card de credit propriu, în colaborare cu Goldman Sachs
Corporația americană se lansează pe piața serviciilor financiare cu un card de credit care diferă de ceea ce băncile eliberează clienților și reprezintă cea mai mare schimbare în domeniul plăților cu cardul din ultimii 50 de ani - potrivit directorului executiv Tim Cook.

Cardul Apple va funcționa împreună cu smarphone-ul iPhone și va avea caracteristici suplimentare pentru intimidate, securitate și transparență pentru utilizatori, se spune în anunțul oficial al companiei, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.
Cardul fizic nu va fi obligatoriu, de altfel. El va fi din titan și va avea numele deținătorului gravat cu un aparat lazer, însă nu va avea nici un fel de numere pe el, inclusiv data de expirare și codul CVV – această informație va fi stocată în iPhone. În caz de necesitate, utilizatorii pot accesa aceste date prin aplicația Wallet, după ce se autentifică cu Face ID (scanarea feței) sau Touch ID (scanarea degetului).
Accent pe intimitate
Gigantul tech anticipează că majoritatea plăților vor fi făcute direct de pe iPhone, plin aplicația Apple Pay. El promite să nu urmărească datele despre plăți, accesul la care îl va avea doar partenerul bancar Goldman Sachs, și să nu vândă sau transmită terțelor părți informațiile despre utilizatori în scop de marketing sau publicitate.
Aceste condiții auto-impuse par să facă parte din strategia companiei de a atrage consumatori care vor să aibă un control mai mare asupra datelor personale, dat fiind faptul că concurenții Apple nu au oferte privind intimitatea.
Presa americană a remarcat la târgul de electronică pentru consumatori din Las Vegas, la începutul anului, că Apple a început să investească în campania întitulată ”Ce se întâmplă în iPhone rămâne în iPhone”.
Smarphone-ul va juca și rolul de monitorizare și raportare a tranzacțiilor, prezentând cheltuielile în dependență de perioadă (săptămânal, lunar), locația operațiunilor sau categoriile de produse.
Opțiuni suplimentare
Alte opțiuni includ un calculator de comisioane, interfața simplă (și multicoloră), lipsa de taxe pentru utilizarea programului, harta magazinelor la care au fost efectuate plăți. Serviciul de suport clienți va fi accesat cu ajutorul unei aplicații de mesagerie.
Apple a implementat și un plan de cash-back, oferind utilizatorilor 3% din orice cumpărătură cu cardul Apple, inclusiv a produselor din App Store, și 2% din cumpărăturile prin Apple Pay. Compania va returna doar 1% dacă utilizatorii vom folosi cardul fizic.
În paralel, compania lansează o serie de apte produse
- Apple TV+, un magazin imens cu seriale și filme, care va concura direct cu Netflix
- Apple News+, serviciu de abonamente la noutăți
- Apple Arcade, serviciu de abonamente la jocuri pentru mobile, desktop și televizoare.
Primele carduri Apple vor fi distribuite clienților din Statele Unite în vara anului 2019, care vor trebui să îndeplinească o serie de condiții pentru a se califica în programul Apple Card. Solicitanții vor fi aprobați de către banca-parteneră (Goldman Sachs) și vor avea anumite limite la cheltuieli, în dependență de posibilitățile financiare personale.
Compania nu a anunțat dacă are intenția de a extinde programul Apple Card la nivel internațional.