main logo
575

Raport: Bunurile din Capitală sunt date în arendă la preţuri mici

Majoritatea bunurilor municipale din Chişinău sunt date în arendă la preţuri extrem de mici. Un raport în acest sens a fost prezentat la şedinţa operativă de la Primărie.

Raport: Bunurile din Capitală sunt date în arendă la preţuri miciPaport: Bunurile din Capitală sunt date în arendă la preţuri mici.

Astfel, în urma auditului realizat de Curtea de Conturi privind gestionarea patrimoniului municipal, experţii au constatat o serie de încălcări, prin care bugetul Primăriei este prejudiciat anual cu aproximativ 700 de milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la TRM.

„Cele mai importante constatări se referă la neînregistrarea patrimoniului. Astfel, chiar dacă ne referim la sediile instituţiilor, în rezultatul evaluării s-a constatat că doar 59 la sută dintre acestea sunt înregistrate la organul cadastral, la restul nu este confirmarea dreptului de proprietate a municipalităţii asupra imobilelor respective. O altă problemă o constituie şi modul în care se asigură evidenţa imobilelor. Anumite imobile gestionate de către unele instituţii bugetare se află la evidenţa altor autorităţi”, a declarat Roman Vitiuc, şeful Direcţiei Audit Intern.  

„Eu, ca şi consilier municipal, propuneam crearea unei direcţii proprietate. Sunt mai multe direcţii responsabile de gestionarea patrimoniului, care uneori raportează cifre diferite. Pe lângă faptul că dau în locaţiune spaţii după bunul lor plac, fără criterii. Noi nu avem o metodologie foarte clară de calculare a coeficientului”, a menţionat Ruslan Codreanu, primar interimar de Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării