Preţul unui apartament, între publicitate şi realitate
Marea majoritate a dezvoltatorilor moldoveni folosesc anumite şmecherii şi metode mai puţin loiale clienţilor atunci când oferă spre vânzare spaţii locative.

Pentru cei care nu le cunosc, acest fapt îi va costa de la câteva sute de euro la câteva mii de euro achitaţi în plus sau un proces de judecată cu vânzătorul apartamentului.
Cei care sunt în căutarea unui nou apartament pot să cadă uşor în capcana unor anunţuri publicitare care până la urmă se dovedesc a fi departe de aşteptările cumpărătorului sau chiar de prevederile legislaţiei în ceea ce priveşte calitatea construcţiei şi modul de dare în exploatare a spaţiului locativ.
Şmecheria cu preţul unui m2
Cel mai des potenţialii cumpărători sunt induşi în eroare de preţul unui m2 de apartament. Dezvoltatorii pun desigur înaintea preţului „de la” ceea ce înseamnă că preţul indicat este pentru ultimul etaj, care poate fi şi mansardă, sau pentru apartamente care nu se vând din varii motive.
Dezvoltatorii mai cedează la preţ şi în cazul apartamentelor cu planimetrie nereuşită sau chiar semi-subsoluri care sunt bune de depozite sau oficii, dar nu ca spaţii locative. Toate aceste detalii nu sunt afişate deschis sau deloc în anunţul publicitar.
Sunt cazuri când un apartament de la etajul 14 costă de două ori mai puţin decât cel de la etajul trei, ambele având aceeaşi suprafaţă, planimetrie şi înălţime a tavanelor. Pentru a cumpăra un apartament amplasat între ultimul etaj şi primul, veţi achita cu 30-50% mai mult decât preţul afişat în publicitate.