main logo
389

Moldova și Rusia vor intensifica comerțul cu produse de origine animală și vegetală

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a Moldovei (ANSA) şi Rosselhoznadzor vor organiza o întrevedere de lucru "cu scopul analizei detaliate a tuturor aspectelor legate de comerţul reciproc cu producţie animală şi vegetală".

Comerțul cu producția animală și vegetală, intensificat cu RusiaComerțul cu producția animală și vegetală, intensificat cu Rusia

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la instituţia sanitară rusă, această înţelegere a fost convenită în discuţii telefonice, în cadrul cărora au fost abordate chestiuni privind livrarea produselor ruseşti de origine animală pe piaţa din Moldova, transmite Știri.md

Rosselhoznadzor a invitat colegii moldoveni să viziteze Rusia pentru a evalua sistemul de control veterinar de stat, care include inspectarea întreprinderilor autohtone, familiarizarea cu activitatea inspectoratului şi activităţile institutelor de cercetare şi ale laboratoarelor subordonate Serviciului.

Totodată, Rosselhoznadzor a cerut părţii moldovene să trimită Serviciului normele legislative intrate în vigoare în acest an, care reglementează desfăşurarea inspecţiilor obligatorii la întreprinderile zootehnice pentru livrarea produselor din ţările importatoare.

Rosselhoznadzor s-a adresat colegilor moldoveni şi cu rugămintea de a răspunde solicitărilor Serviciului privind exportul în Moldova al mărfurilor ruseşti cu risc redus, în special a furajelor pentru animalele domestice. 

După cum a informat anterior INFOTAG, în Moldova pot să importe produse de origine animală peste 180 de întreprinderi din Federaţia Rusă. La rândul său, în ultimii ani, Rosselhoznadzor a limitat serios şi sub diferite pretexte livrarea produselor moldoveneşti de origine animală în Rusia. 

Nicio companie moldovenească nu are voie să livreze produse din carne din Moldova. Lapte şi produse lactate pot livra doar două companii: Fabrica de brânzeturi din Soroca şi "VC-Saturn-13" (Brăviceni). Carne pot livra doar trei companii: "Hanuko" (satul Petreni, raionul Drochia), "Tehnostel-Car" (Hânceşti), "Mistor-Bras" (Nişcani, Călăraşi).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării