main logo
530

Modificările la legea bugetului de stat pe anul 2021, publicate în MO

Decretul de promulgare și legea pentru modificarea legii bugetului de stat pe anul 2021 au fost publicate în Monitorul Oficial.

Modificările la legea bugetului de stat pe anul 2021, publicate în MOFoto: știri.md

Astfel, veniturile bugetului de stat au fost majorate cu circa 3,7 miliarde de lei (8,9%), cheltuielile – cu 1,2 miliarde de lei (2,2%), respectiv, deficitul bugetar s-a micșorat cu 2,5 miliarde de lei (16,8%), transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

Parametrii revizuiți ai bugetului de stat pentru anul 2021 sunt următorii: venituri – în sumă de 45,1 miliarde de lei, cheltuieli – în sumă de 57,2 de miliarde de lei, deficit bugetar – 12,1 miliarde de lei.

Majorările veniturilor se datorează, în principal, creșterii încasării taxelor, în special a Taxei pe Valoare Adăugată, precum și creșterii exporturilor. 

Cele mai mari creșteri de cheltuieli se referă la Programul în sectorul drumurilor, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, reabilitarea drumurilor locale, suplinirea fondurilor de urgență ale Guvernului, ocrotirea sănătății, cheltuielile de personal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării