main logo
2211

Guvernul Ucrainei a aprobat construcția unui pod peste Nistru

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a aprobat proiectul de lege privind ratificarea unui Acord interguvernamental cu R. Moldova privind construirea unui pod peste Nistru, care va deveni un element-cheie al coridorului de transport Kiev - Chișinău.

Guvernul Ucrainei a aprobat construcția unui pod peste Nistru

Potrivit prim-ministrului Denis Şmîhal, exportatorii ucraineni vor avea o cale convenabilă către sud-estul Europei și vor crește volumul exporturilor de mărfuri, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

R. Moldova și Ucraina au semnat în iunie un Acord privind construirea unui pod transfrontalier în apropierea localităţilor Cosăuţi şi Iampol, iar la sfârşitul lunii iulie documentul a fost ratificat de Parlamentul R. Moldova.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor din Moldova, lungimea viitorului pod va fi de 641 de metri și va avea două benzi de circulaţie, două benzi de siguranţă, două piste pentru biciclete, două piste pietonale şi o estacadă de aproximativ 667 de metri pe partea ucraineană.

Înălţimea pilonilor de suport pe unele porţiuni ale podului va ajunge la 40 de metri, traficul va fi de 5.000 de maşini pe zi, iar podul va fi pus în funcţiune în 2025.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării