main logo
462

Guvernul a aprobat Acordul semnat cu Cabinetul de Miniștri de la Kiev privind serviciile aeriene

Executivul a aprobat astăzi Acordul semnat la 12 aprilie 2018, la Kiev, cu Cabinetul de Miniștri al Ucrainei cu privire la serviciile aeriene, care prevede liberalizarea pieței transportului aerian între cele două țări.

Acordul semnat la Kiev privind serviciile aeriene, aprobat de GuvernAcordul semnat la Kiev privind serviciile aeriene, aprobat de Guvern

În prezent, relațiile bilaterale în domeniul transportului aerian sunt reglementate în baza Acordului dintre guvernele celor două state, semnat la 20 martie 1993, precum și un șir de protocoale adiționale încheiate în baza prevederilor acestui document dintre autoritățile aeronautice din Republica Moldova și Ucraina, transmite Știri.md

Noul Acord conține prevederi care au ca scop stabilirea liberă a tarifelor conform principiilor de concurență liberă și corectă, precum și desemnarea mai multor operatori de transport aerian pentru efectuarea rutelor, care corespund recomandărilor Organizației Internaționale a Aviației Civile. Acordul urmează să intre în vigoare nu mai devreme de 15 iulie 2018.

Noile prevederi vor crea condiții pentru dezvoltarea transportului aerian dintre părți conform standardelor internaționale, vor facilita activitatea operatorilor aerieni, creând premise pentru creșterea numărului de companii aeriene care vor opera zboruri între cele două țări. În context, sporirea nivelului de competiție pe piața serviciilor aeriene va genera o calitate mai bună a serviciilor prestate și va contribui la reducerea prețurilor la biletele de avion.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării