main logo
343

Eurobondurile Trans-Oil, cumpărate cu peste 22 de milioane de dolari

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a devenit investitorul ancoră al euroobligaţiunilor în dolari, plasate pe pieţele financiare din Europa şi SUA la începutul lunii aprilie de către holdingul moldovenesc Trans-Oil în sumă de 300 milioane de dolari.

Eurobondurile Trans-Oil, cumpărate cu peste 22 de milioane de dolari

Potrivit Infotag, banca a achiziţionat eurobonduri cu scadenţa de cinci ani în sumă de 22,25 milioane de dolari, transmite Știri.md.

"Obligaţiunile corporative reprezintă un instrument important pentru companiile mari de atragere a capitalului pentru proiecte investiţionale. Suntem mulţumiţi de implementarea cu succes a acestui instrument de piaţă în Moldova şi de rolul BSTDB în această iniţiativă inovatoare a "Trans-Oil", care va aduce beneficii sectorului real al economiei Moldovei şi va promova cooperarea regională", a menţionat preşedintele BSTDB, Dmitry Pankin.

Comentând tranzacţia, directorul general al "Trans-Oil Group", Vaja Jhashi, a spus că holdingul pe care îl conduce este mulţumit de plasarea eurobondurilor emise.

"Grupul a reuşit să atragă interesul din partea investitorilor instituţionali de înaltă calitate din întreaga lume şi a deschis calea pentru Moldova în dezvoltarea ulterioară a liniei sale investiţionale şi creditare. Grupul este recunoscător BSTDB, vechiul nostru partener financiar, pentru susţinerea acestei tranzacţii importante pentru ţară şi pentru regiune, în general", a spus Vaja Jhashi.

După cum a informat anterior INFOTAG, cel mai mare holding agroindustrial din Moldova "Trans-Oil" (Aragvi Holding International Ltd.) a plasat pe piaţa Europei şi SUA eurobonduri în dolari, cu termenul de scadenţă de 5 ani, la rata de 12%.

"Trans-Oil" este prima companie moldovenească care a reuşit să plaseze pe piaţă o emisiune atât de mare de obligaţiuni, aceasta deşi în Moldova ea nu are un rating înalt.

Solicitat telefonic, brokerul unei companii internaţionale din Londra a spus că însuşi faptul plasării eurobondurilor "Trans-Oil" a atras atenţia investitorilor serioşi faţă de companie.

"Pot spune că unii dintre ei se gândesc la modul serios să intre în capitalul "Trans-Oil", având în vedere perspectiva sa de dezvoltare", a remarcat interlocutorul agenţiei.

Două agenţii de rating - Fitch şi S&P - au acordat grupului "Trans-Oil" ratingul B (stabil).

Holdingul agroindustrial "Trans-Oil Group" se ocupă cu prelucrarea seminţelor oleaginoase şi a cerealelor, precum şi cu comerţul en gros cu produse agricole. Cota sa de piaţă în producţia de ulei de floarea-soarelui în Moldova depăşeşte 80%, fiind cel mai mare exportator de cereale şi ulei de floarea-soarelui.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării