main logo
463

Dodon vrea extinderea cooperării comercial-economice cu Cehia

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, s-a pronunţat pentru extinderea cooperării comercial-economice cu Cehia.

Dodon vrea extinderea cooperării comercial-economice cu Cehia

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la serviciul de presă al Preşedinţiei, despre aceasta el a declarat la întrevederea de luni cu Ambasadorul Republicii Cehe în RM, Zdenek Krejci, transmite Știri.md.

În cadrul dialogului, părţile au făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul actual al relaţiilor bilaterale şi perspectivele de dezvoltare a acestora, dar şi la situaţia politică internă din Moldova. Preşedintele a exprimat recunoştinţă părţii cehe pentru susţinerea acordată statului nostru în perioada de modernizare şi reformare a Republicii Moldova.

"Pe parcursul ultimei perioade, dialogul politic moldo-ceh a înregistrat evoluţii pozitive, având loc mai multe vizite reciproce. Există un cadrul juridic bilateral amplu, până în prezent fiind semnate 32 de acorduri bilaterale în diverse domenii. Extinderea cooperării pe dimensiunea comercial-economică constituie un obiectiv major pentru Republica Moldova", a declarat Dodon. 

Potrivit lui, în Moldova activează 53 de întreprinderi cu capital ceh. 

"Există un potenţial enorm în acest sens, nevalorificat la justa valoare. Suntem interesaţi de implicarea activă a investitorilor cehi în economia naţională", a subliniat Preşedintele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării