main logo
1006

Cooperare în domeniul agriculturii cu Ungaria: Ce prevede Memorandumul semnat

Un Memorandum de înțelegere care prevede cooperarea în domeniul agriculturii între Republica Moldova și Ungaria a fost semnat astăzi, 4 aprilie, la Chișinău. Astfel, cele două țări își propun să extindă și să faciliteze schimbul de cunoștințe, experiență și expertiză tehnică.

Cooperare în domeniul agriculturii cu Ungaria: Un Memorandum, semnatFoto: maia.gov.md

„Această inițiativă este un pas important spre consolidarea legăturilor de prietenie dintre țările noastre și subliniază angajamentul comun de a promova dezvoltarea durabilă în sectorul agricol”, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea, transmite Știri.md.

La rândul său, ministrul ungar al Agriculturii, Istvan Nagy, a menționat că Republica Moldova este țara posibilităților pentru Ungaria. 

„Menționez acest lucru reieșind din afirmațiile companiilor maghiare care activează în Republica Moldova și care sunt mulțumite și doresc să-și dezvolte activitatea în continuare. Acest Memorandum vine să confirme și să asigure durabilitatea relațiilor dintre cele două țări. Ungaria va acorda tot sprijinul în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Suntem interesați ca cooperarea dintre cele două țări să fie de succes”, a menționat Istvan Nyga.

Astfel, în următorii cinci ani Republica Moldova și Ungaria vor realiza schimburi de cunoștințe și experiențe legate de procesul de integrare în UE, vor promova practici agricole durabile, vor susține producția ecologică, vor consolida eforturile în domeniul cercetării și vor amplifica relațiile comerciale.

De asemenea, documentul semnat mai prevede integrarea companiilor maghiare în dezvoltarea programului „Ferma Moldovenească”, fiind oferit un cadru pentru creșterea și dezvoltarea reciproc avantajoasă a sectorului agricol, se menționează într-un comunicat.

Vladimir Bolea a mai mulțumit omologului său pentru susținerea acordată și pentru invitația de a participa la evenimentul de transmitere a președinției UE Ungariei, începând cu 1 iulie 2024, pentru posibilitatea de a comunica celor 27 de miniștri ai Agriculturii despre situația din sectorul agroalimentar din Republica Moldova, problemele și aspirațiile fermierilor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării