Comunicați țării o știre importantă!×
20 august
Hot news
Vladimir Țurcan rămâne președinte al Curții Constituționale
 • 0
 • 0
 • 2
 • 0
 • 2
4
20 Aug. 21:36
·
1,4K
1
 • 1
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
2
 • 1
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
2
316

Conflict între două vinării de la noi: Dionysos Mereni neagă acuzațiile Univers Vin (P)

După ce ieri, 16 iulie, administratorul „Univers Vin” SRL din Nisporeni, Oleg Roșca, a declarat la o conferință de presă, însoțit de avocatul Ion Dron, că a ajuns cu contul bancar blocat ca urmare a unei hotărâri judecătorești prin care s-a dispus încasarea a 3 milioane de lei pentru o datorie față de vinăria „Dionysos Mereni SA”, la bază stând o oarecare schemă și probe fabricate, azi, 17 iulie, „Dionysos Mereni SA” a negat orice acuzație și a prezentat dovezi tot prin intermediul unei conferințe de presă.

Conferința de presă a fost susținută de juristul Oleg Șeiman și avocatul Victor Panțîru cu tema: „Cum oamenii de afaceri neoneşti folosesc organele de control pentru a nu-şi îndeplini angajamentele şi a face presiune asupra instanţei de judecată”:

Potrivit acestora, scopul conferinței de presă de ieri a fost exercitarea presiunii asupra instanţei şi susţinerea mediatică a unui proces penal vădit fabricat: „În 2015, fabrica de vinuri „Dionysos Mereni SA”, în baza contractului, a transmis „Univers Vin SRL” 17 autocisterne de vin (peste 300 tone) pentru distilare în alcool, conform condiţiilor de plată - 50% achitat prin distilatul (alcoolul) produs şi 50% în numerar. O parte din servicii Dionysos Mereni le-a  plătit în numerar, însă distilatul aşa şi nu l-a primit, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Pe parcursul câtorva luni în 2018, „Dionysos Mereni” a încercat să restituie întreprinderii bunurile şi să se înţeleagă cu directorul Roşca Oleg despre ridicarea spirtului. Însă negocierile nu au dus la nici un rezultat şi, în noiembrie 2018, Dionysos Mereni a transmis în adresa Univers-Vin somaţia oficială privind încasarea costului vinului livrat (circa 3 mil lei)”.

„Univers Vin” ar fi ignorat somaţia. Astfel, „Dionysos Mereni” s-a adresat în instanţa de judecată.

„Afirmaţiile lui Roşca Oleg şi ale lui Ion Dron, de la conferinţa de presă, despre faptul că „Univers-Vin” nu a fost înştiinţat despre şedinţele de judecată – sunt minciuni.  Judecătoria Anenii Noi de trei ori a transmis citaţii Univers-Vin, dar reprezentantul nu s-a prezentat în judecată. De asemenea, sunt mincinoase şi afirmaţiile lui Oleg Roşca privind faptul că distilatul produs din vinul „Dionysos Mereni” ar costa 200-300 mii de lei. Reieşind din datele statistice oficiale pentru anul 2018, costul unei asemenea cantități de distilat din vin depăşeşte 3 mil lei”, au adăugat Oleg Șeiman și Victor Panțîru.

Într-adevăr, în martie 2019, instanța a încasat din contul „Univers Vin” circa 3 milioane de lei, doar că cei doi infirmă că Judecătoria Anenii Noi ar fi aplicat vreun sechestru pe conturile bancare ale „Univers-Vin”.

„Din acest moment dl Roşca a început să acţioneze, utilizând legăturile pe care le are în Procuratură, a început să facă presiuni asupra Dionysos Mereni, obligând întreprinderea să-şi retragă cererea. În iulie 2019 – exact înainte de examinarea cauzei la Curtea de Apel Chișinău – la denunţul domnului Roşca a fost intentat un dosar penal, au început să fie efectuate percheziţii, multiple ore de interogări, reţineri, presiuni asupra rudelor reprezentanţilor Dionysos Mereni.

Lăsând la o parte detaliile de ordin juridic, suntem în prezenţa unei situaţii clasice, când doi agenţi economici privaţi dispută în instanţa de judecată asupra unei datorii, dacă aceasta este în bani sau în bunuri. Atunci, ce legătură are aici Procuratura, şi mai mult ca atât cea specializată - Procuratura Anticorupţie, care o competenţă strict determinată ?! 

Dl Roşa în declaraţiile sale, minte la fiecare pas – acuzând Dionysos Mereni de ceea ce face el! Dionysos Mereni cu anii nu-şi poate recupera bunurile sau banii pentru acestea, iar acum suntem impuşi să demonstrăm că nu suntem escroci, că adresarea oficială în instanţa de judecată nu este o infracţiune, ci o modalitate civilizată de soluţionare a litigiilor. Cui îi este frică şi cine a organizat presiuni asupra instanţei şi procuraturii?

Confruntându-ne cu asemenea încălcări evidente ale legii, atunci când uzând de perioada de schimbare a guvernării, oamenii de afaceri neoneşti comit ilegalităţi, folosindu-se de legăturile din Procuratură şi de posibilităţile avocaţilor, noi am adresat plângeri Guvernului, Parlamentului şi altor instituții. Actualmente, suntem în aşteptarea rezultatelor examinării lor imparțiale și obiective”, s-a mai spus în conferința de presă de azi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×
Citește și
article image
Moldova și România discută despre eliminarea taxelor de roaming
3
171
article image
Ucraina se pregătește să importe gaze din România prin R. Moldova
1
303