main logo
540

Asociațiile agricole se opun majorării cotei TVA: Aroganță de la Guvern

Reprezentanţii a zece Asociaţii de producători agricoli din Republica Moldova se opun majorării cotei TVA de la 8% la 12% pentru produsele agricole (măsuri propuse de Guvern în proiectul de politică fiscală pentru anul 2021).

Asociațiile agricole se opun majorării cotei TVA: Aroganță de la Guvern

Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor "Moldova Fruct", Iurie Fală, a declarat marţi la o conferinţă de presă la agenţia Infotag că această măsură nu a fost discutată cu reprezentanţii industriei şi "ar putea duce la o înrăutăţire şi mai accentuată a situaţiei, după seceta fără precedent din acest an şi scăderea semnificativă a producţiei", transmite Știri.md. 

Reprezentanţii Asociaţiilor susţin că "majorarea cotei va duce la o creştere a plăţilor încasate de la producătorii agricoli în 2021 cu 700 de mil. de lei".

Potrivit directorului executiv al Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Vasile Mîrzenco, introducerea acestei măsuri "va duce la faliment generalizat în sector".

"Nu am întâlnit niciodată o asemenea aroganţă din partea Guvernului. Sau ei se cred cei mai mari experţi din sector, aşa-numiţii "tehnocraţi" sau urmăresc un alt scop - de a ajuta companiile mari", a spus el.

Dezacordul faţă de măsura propusă a fost exprimat de "Moldova Fruct", Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova, Federaţia Producătorilor Agricoli FARM, Asociaţia Producătorilor de Struguri de Masă, Asociaţia Naţională a Producătorilor de Lapte "LAPTE", Asociaţia "MOVCA", Asociaţia Producătorilor de Carne, Uniunea Producătorilor din Industria Avicolă, Asociaţia "UniAgroprotect".

Aceştia au cerut partidelor parlamentare să iasă la dialog pentru a găsi o soluţie reciproc acceptabilă la problemă. Miercuri, la ora 11.00, asociaţiile intenţionează să organizeze o acţiune de protest în centrul Chişinăului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării