Anca Dragu participă la reuniunea de nivel înalt a Constituției FMI și a Grupului BM
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, conduce, în perioada 2–4 iulie, delegația oficială a țării noastre la reuniunea de nivel înalt a Constituției Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Grupului Băncii Mondiale (GBM).

Evenimentul este găzduit în comun de Ministerul Finanțelor din Luxemburg și Banca Centrală a Luxemburgului și reprezintă o platformă de dialog, în cadrul căreia discuțiile se vor concentra pe subiecte aferente politicilor fiscale aplicate în contextul geopolitic actual, provocările legate de investițiile în infrastructură, precum și subiectul tranziției duble: schimbările climatice și transformarea digitală, transmite Știri.md.
Totodată, reuniunea oferă un cadru propice pentru dialog constructiv, facilitând astfel un schimb amplu de idei și perspective. Potrivit BNM, evenimentul va contribui la consolidarea cooperării și aprofundarea relațiilor de parteneriat între statele membre ale Constituției FMI conduse de Regatul Țărilor de Jos și Belgia.
„Reuniunea Constituției este un forum valoros pentru reflecție strategică și schimb de experiență între țările membre. În contextul parcursului european al Republicii Moldova, participarea activă în acest format contribuie la consolidarea relațiilor cu partenerii noștri internaționali și la promovarea unei viziuni comune asupra dezvoltării durabile, sigure și incluzive”, subliniază Anca Dragu.
În marja reuniunii, guvernatoarea BNM va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul Fondului Monetar Internațional, Grupului Băncii Mondiale, Comisiei Europene, precum și cu omologii săi din alte bănci centrale, în vederea aprofundării cooperării multilaterale și susținerii reformelor în sectorul financiar-bancar din Republica Moldova.
Țara noastră este membră a Constituției conduse de Regatul Țărilor de Jos și Belgia din 12 august 2012, alături de: Andorra, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos, România și Ucraina.
În anul 2024, reuniunea Constituției a avut loc la Chișinău, marcând o premieră pentru Republica Moldova și oferind o platformă de dialog internațional pe teme financiare și de dezvoltare durabilă.