main logo
998

Amenzi noi de 90.500 de lei în epidemie: Topul încălcărilor înregistrate

Numărul de cazuri noi de coronavirus şi cel al sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea normelor de protecție împotriva COVID-19 se menţin constante în ultimele săptămâni.

Amenzi noi de 90.500 de lei în epidemie: Topul încălcărilor înregistrateFoto: știri.md

Cel puţin asta declară secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci. Doar săptămâna trecută au fost atestate 363 de încălcări. De asemenea, 94 de persoane se vor alege cu amenzi pentru că nu au respectat regimul de autoizolare, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Nu toţi conștientizează pericolul şi acele daune care pot surveni în urma nerespectării cerinţelor stabilite de Comisia Națională Sănătate Publică. Am intervenit de câteva ori prin diverse mesaje. Dar spre regret responsabilitatea unei părţi dovedeşte că situaţia în ţară este la ziua de azi una alarmantă", a declarat Sergiu Golovaci.

În total au fost întocmite 64 de procese verbale şi au fost aplicate amenzi de 90.500 de lei. Au fost amendaţi 21 de administratori de frizerii, 32 de conducătorii de întreprinderi industriale printre care 27 de administratori de companii textile. De asemenea, au fost sancţionate patru unităţi de comerţ şi trei farmacii.

"Cu regret continuă să fie atestată practic aceleași încălcări de către operatorii economici. Este vorba de admiterea supraaglomerării în spaţiile închise, nu se respectă distanța între locurile de lucru la obiectivele industriale, deci nu se asigură respectarea de către angajaţi a măsurilor de protecţie individuală", a spus directorul adjunct al ANSP, Vasile Guştiuc.

Totodată, oficialii au menţionat că agenţii economici din domeniul HoReCa respectă în mare măsură normele de protecţie împotriva COVID-19. Totuşi în 10 cazuri, pe timp de noapte, au fost constatate un şir de încălcări admise fie de administratorii localurilor, fie de clienţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării