main logo
435

Agricultorii din Căușeni și Ștefan-Vodă au ieșit din nou să protesteze

Agricultorii din Căușeni și Ștefan-Vodă au scos și astăzi tehnica agricolă în stradă.

Agricultorii din Căușeni și Ștefan-Vodă au ieșit din nou să protestezeFoto: captură video

Potrivit unui video postat pe o rețea de socializare de Andrei Dînga, unul dintre liderii protestatarilor-agricultori, aceștia așteaptă să discute cu prim-ministrul, transmite Știri.md cu referire la deschide.md

„Fermierii din Ștefan-Vodă și Căușeni au ieșit din nou la proteste. Așteptăm invitația prim-ministrului la discuții pe toate revendicările care au fost trimise de revendicări inclusiv pentru culturile de grupa a doua, proiecte de legi cu TVA, proiecte cu includerea taxei de drumuri în prețul motorinei”, spune Dînga.

Anterior, pe 19 octombrie, agricultori din nouă raioane au ieșit să protesteze. Aceștia și-au scos tehnica la traseu, fiind nemulțumiți de faptul că cerințele adresate autorităților au fost ignorate. Printre revendicările solicitate de aceștia se numără achitarea despăgubirilor pentru culturile de a doua grupă în mărime de cel puțin 3000 lei per hectar afectat, elaborarea unui plan de acțiuni privind crearea unui sistem extins și durabil de irigare a terenurilor agricole, renunțarea la ideea majorării TVA pentru producția agricolă, dar și anularea deciziei de a include taxa rutieră în accizele la produsele petroliere.

Până acum, au fost oferite subvenții de aproape 300 de milioane de lei pentru despăgubirea culturilor de iarnă. Se estimează că 2/3 din toate culturile sunt cele din grupa a doua, de primăvară, care au fost afectate mai mult de lipsa de precipitații. Ministrul Ion Perju a declarat că guvernarea caută resurse disponibile și-și face propriile calcule care au fost pierderile la hectar pentru producători.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării