main logo
583

Tesla recheamă aproape 50.000 de mașini de pe piața chineză

În total, este vorba despre 29 de mii de mașini Model S și Model X fabricate între septembrie 2013 – august 2017 și 19 mii de mașini Model S produse între septembrie 2013 – octombrie 2018, conform presei de specialitate din China.

Tesla recheamă aproape 50.000 de mașini de pe piața chineză

Astfel, autoritatea de reglementare chineză a cerut Tesla să înlocuiască gratuit piesele defecte pentru toți cei care se prezintă la service-uri cu această problemă. Mașinile vizate au fost fabricate la uzina Tesla din Fremont, California, trnsmite Știri.md cu referire la Biziday.ro

Autoritatea de reglementare a siguranței auto din SUA nu a anunțat încă dacă va fi nevoie de o rechemare similară și pe teritoriul american.

În 2016, Elon Musk respingea plângeri similare în ceea ce privește suspensiile automobilelor Model S din Statele Unite. Spunea atunci că autoritățile din SUA ”nu au găsit motive de îngrijorare referitor la siguranța suspensiilor Model S și nu a solicitat alte date din partea Tesla”.

În China, aceasta este a patra rechemare în service a mașinilor Tesla importate din Statele Unite. Rechemările anterioare au fost pentru probleme la direcție sau pentru înlocuirea airbagurilor fabricate de compania japoneză Takata, dar atunci mai multe companii auto au fost nevoite să remedieze aceleași probleme. 

În 2020, Tesla Model 3 fabricat în China este cel mai bine vândut model electric pe piața chineză.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării