main logo
2610

Lista brandurilor aflate sub marca Volkswagen

Volkswagen, unul dintre cei mai buni producători de automobile din lume, a apărut pe piață încă din 1904, atunci când Grupul Volkswagen este un nume internațional pentru Volkswagen AG, celebrul producător auto german.

Lista brandurilor de automobile aflate sub marca VolkswagenLista brandurilor de automobile aflate sub marca Volkswagen

Întreaga activitate a companiei are la baza designul, producția și distribuția motoarelor, motocicletelor și desigur a mașinilor, scrie romanialibera.ro.

Volkswagen AG este o companie puternică, aceasta fiind declarată a 7-a cea mai mare companie din întreaga lume, conform unei liste furnizate de Fortune Global 500 la sfârșitul anului 2016.

Un motiv major pentru care Volkswagen Ag se află în topul companiilor este rezultat de cele 12 filiale pe care Volkswagen le coordonează, acestea fiind branduri de top, vândute cu succes în întreaga lume.

În România, Volkswagen este una din marcile cele mai cumpărate de către consumatori, românii fiind atrași de calitatea oferită de brand-ul german, fiabilitatea autoturismelor, prețul avantajos, iar fapul că pot fi achiziționate cu ușurință piese auto ieftine pentru orice model reprezintă un beneficiu major în ceea ce privește decizia de cumpărare.

Audi

Numele companiei are o istorie foarte interesantă. În limba latină, “Audi” înseamnă “ascultă”, iar “Horch” este echivalentul în limba germană. Dacă nu ați sesizat încă conexiunea, ei bine fondatorul grupului german Auto Union a fost Augustus Horch, iar numele companiei a apărut în anul 1909 în urma sugestiei fiului acestuia.

Atunci când discutăm despre logo, putem vedea cu ușurință patru inele. Aceste inele reprezintă cele patru companii care au format Auto Union. Între timp, sloganul Audi este “Advancement through Technology”. Ciudat este faptul că Audi USA a preferat să folosească încă în perioada 2007-2016 sloganul “ Truth in Engineering”.

Când vorbim despre volumul vânzărilor în ceea ce privește mașinile de lux, la nivel mondial acesta pot fi ușor comparate cu vânzările Mercedes și BMW.

Lamborghini

Numele complet al brandului este de fapt Automobili Lamborghini S.p.A, fiind un brand italian, producător de mașini sport, SUV și super mașini. Volkswagen AG deține această companie datorită Audi.

În anul 1963,

In 1963, the brand name was longer to acknowledge its powerful Italian founder. Automobili Ferruccio Lamborghini S.p.A. managed to closely compete with Ferrari because of its Miura sports coupé in 1966. Miura became the standard for high-quality vehicles of its time due to its rear-wheel drive and rear mid-engine.

After a series of ownership, Volkswagen AG finally acquired Lamborghini in 1998. However, Audi is the one with direct control over the Italian brand.

Bentley

Din 1998, producătorul britanic de SUV-uri și mașini de lux se află sub filiala Volkswagen AG. Bentley Motors are sediul principal în Crewe, Anglia.

În 1919, W.O. Bentley a fondat Bentley Motors Limited în Crickelewood, în Nordul Londrei. Memorabilele mașini sport Bentley numite Benrlwy Speed Six, Bentley Arnage, Bentley Turbo R și Bentley R Type Continental au fost inspirația pentru cele mai populare modele de azi cum ar fi Mulsanne, Bentley Bentayga, Continental GT și Continental Flying Spur.

Scania

Datorită managementului între Vabis și Maskinfabriks-akttiebolaget Scania, Scania AB s-a dezvoltat pe piață încă din anul 1911, iar din 1912, firma nu și-a schimbat niciodată biroul, acesta fiind în Södertälje. De-a lungul anilor, Scania AB s-a extins datorită capacităților sale de producție în Rusia, India, Polonia, Brazilia, Argentina, Olanda, Franța și Suedia.

Scania AB deține unități de ansamblare în zece țări din Europa, Asia și Africa. De asemenea, compania deține unități financiare și service-uri în întreaga lume, atingând un număr de 45000 de angajați din țări diferite.

Škoda auto

Denumită în mod simplu Skoda, această companie auto din Boleslay, Republica Cehă a fost înființată încă din anul 1895. Compania a fost achiziționată de Laurin & Klement în anul 1925, iar ulterior a fost deținută de către stat din cauza regimului comunist, numele său de marcă dispărând astfel complet.

În anul 1992, Skoda a devenit o companie privată, urmând să fie achiziționată de Volkswagen în anul 2000. Inițial, rolul Skoda era ca aceasta să fie o macă de intrare pe piață pentru Volkswagen. Dar, compania e devenit foarte populară datorită modelelor care sunt similare cu cele de la Volskwagen. Prețurile accesibile, piesele auto de calitate și evoluția brandului au fost elementele care au generat un număr foarte mare de vânzări, în anul 2016 fiind vândute cu succes pese 1.13 milioane de mașini.

Seat

Sociedad Española de Automóviles de Turismo sau SEAT este un producător de automobile din Catalonia, Spania.

Compania industrială Insituto Nacional de Industria sau INI a fondat SEAt S.A. în mai, 1950. Este una din primele filiale ale Volkswagen, deoarece aceasta a fost achiziționată în anul 1986. Din 1950 până în anul 2006 au fost produse peste 16 milioane de mașini SEAT, beneficiind de acestea peste 70 de țări din întreaga lume.

Bugatti

Cunoscuta firmă franceză, un producător auto al autoturismelor de lux, Bugatti Automobiles S.A.S. este localizată în Alsace, Franța. Volkswagen a cumpărat-o în iunie 1998. Bugatti a introdus pe piață un nou concept de mașini din 1998 până în anul 2000. Primul model Veyron 16.4 a fost valabil pentru vânzare 5 ani mai târziu.

Ducati

Producătorul italian, Fucati Motor Holding S.p.A. proiecteză legendarele motocilete. Acesta a fevenit o filială a Volskwagen datorită colaborării cu Lamborghini.

Porsche

Porsche are un nume oficial complicat: Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG. Este un faimos producător de autoturisme din Germania, focusat pe producția mașinilor sedan de înaltă performanță, a SUV-urilor și a mașinilor sport. În prezent modelele Porche sunt Cayenne, Macan, Panamera, 911 și 718 Boxster/ Cayman.

MAN

Cunoscut formal ca MAN AG, MAN este abrevarea în germană pentru compania Maschinenfabrik Augsburg-Nünberg. Această companie este concentrată pe inginerie mecanică, autobuze, camioane grele și motoare disel pentru mașini și propulsie marină. Datorită diversității sale, MAN se laudă cu peste 53.000 de angajați si peste 13.6 miliarde de euro vânzări anuale.

Mai sus v-am prezentat 10 din cele 12 filiale. Celelalte două rămase pe lista brandurilor aflate sub marca Volkswagen sunt Volkswagen Comercial Vehicles și Volkswagen Passenger Cars. Este uimitor cum brand-uri atât de faimoase ca Audi, Lamborghini, Bentley și Ducati sunt conectate într-un fel, piesele auto de calitate fiind un factor comun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării