main logo
432

Americanii vor să doboare recordul lui Bugatti Chiron de 490 km pe oră

Hennessey Performance, au fost primii care și-au felicitat colegii de la Bugatti cu performanța obținută. Însă mesajul lor a avut o conotație mai specială. Tocmai și-au dezvăluit propriile intenții de a stabili un nou record.

Americanii vor să doboare recordul lui Bugatti Chiron de 490 km pe oră

Bugatti Chiron a șocat lumea întreacă cu un record de viteză maximă de 490.48 km/h, furând astfel coroana de la Koenigsegg. Mai puțin surprinși au fost americanii, care, au anunțat că le pregătesc o replică francezilor, transmite Știri.md cu referire la autoexpert.md.

Supercarul Venom F5, la care deja lucrează, ar fi capabil să înfrunte orice obstacol în calea spre victorie, inclusiv și pragul de 500 km/h!

Mașina de doborât recorduri a celor de la Hennessey Performance va fi pusă în mișcare de un V8 classic american, cu un volum de 7.6 litri, în care două turbine mari vor sufla kilograme grele de aer rece. 

Sunt promise cifre amețitoare de 1600 cai putere și 1760 Nm de cuplu motor, cam tot atât cât are și Bugatti, dar cu mai puține radiatoare și cilindri motor.

De la zero la 300 km/h, Venom F5 ar trebui să ajungă în mai puțin de 10 secunde, adică mai rapid decât noul Juke de la zero la 100.

Dacă va atinge însă și viteza maximă de 500 km/h, rămâne de văzut! Cert este că între timp, recordul lui Bugatti Chiron nu a putut fi trecut în colecția Guinness World Records fiind un prototip cu prea multe modificări față de mașina lor de producție.

O altă cauză ar fi și faptul că recordul trebuie să fie considerat din media vitezelor maxime atinse și nu dintr-un singur test.

Totuși, recordul a fost omologat și certificat de TUV Germania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării