main logo
1488

Transformă gaming-ul în artă cu laptopul ASUS ROG Strix Scar 16 (2023) G634 Ⓟ

Fără îndoială, orice pasionat de gaming, în momentul alegerii unui laptop și-a pus întrebarea: “Ce să aleg? Un laptop personal obișnuit sau totuși, unul conceput și dezvoltat special pentru jocuri?”

Transformă gaming-ul în artă cu ASUS ROG Strix Scar 16 (2023) G634 Ⓟ

Cineva care nu prea a cunoscut în trecut multe dispozitive de gaming, probabil nu va simți diferența dintre aceste dispozitive, dar iată gamerii înflăcărați, vor observa cu siguranță o diferență colosală între cele două. Laptopurile pentru jocuri diferă de cele clasice aproape la toate aspectele, de la design până la configurația de sub capot.

În acest material îți prezentăm laptopul ASUS ROG Strix Scar 16 G634 – model al anului 2023. Vorbim despre ceea ce îl diferențiază pe acesta de alte modele Asus, dar și care sunt avantajele pe care le oferă utilizatorului în materie de gaming și nu doar.

Fă-te comod, noi începem!

Device-ul ASUS ROG Strix Scar 16 creează impresia și senzația de laptop pentru joc încă de la prima vedere. Odată deschis și pornit, înțelegi cu ușurință că acest Asus e un pic mai mult decât siguranță și confort. E exact acea performanță monstruoasă, care te ajută să obții succesele râvnite atât în joc, cât și în munca complexă cu programe ultra solicitante.

Tehnologia ROG Nebula - cele mai bune ecrane pentru gaming

Laptopurile ROG Strix Scar ale anului 2023 sunt echipate cu ecrane de 16 și 18 inch, în format 16:10. Fiecare model din această gamă este disponibil într-o configurație cu magnificul display ROG Nebula – superior ecranelor aproape tuturor laptopurilor de gaming din mai multe puncte de vedere.

ROG Nebula – o etichetă Premium a calității, ce o îmbrățișează doar afișajele care îndeplinesc cele mai stricte criterii privind rata înaltă de refresh, viteza mare de răspuns, rata luminozității de fundal și gama de culori.

Pentru gamerii care au nevoie de cea mai bună claritate a mișcării și a imaginii, ROG Strix SCAR 16 oferă un display incredibil Mini LED Nebula HDR cu o rată de refresh de 240 Hz, acoperire 100% DCI-P3 și o luminozitate uimitoare de 1100 nits pentru un joc HDR uimitor. Ecranul de 16 inchi, cu raport de aspect 16:10 și raport ecran-corp de 90%, este perfect pentru a trăi cea mai frumoasă experiență de joc, dar și pentru a realiza sarcini profesioniste precum editări foto/video, streaming sau vizionări de filme în calitate excepțională. ROG Strix SCAR 16 mai poate fi echipat și cu un display Full HD de 165 Hz și indiferent de ce fel de jucător ești, noul ecran de 16 inchi al lui ROG Strix SCAR te va impresiona cu siguranță.

Menționăm că, toate laptopurile din seria ROG Strix din 2023 sunt disponibile în configurații cu ecrane cu o rezoluție de până la QHD și rată de refresh de până la 240Hz.

Putere. Viteză. Sistemul de răcire

Pentru a trăi la intensitate maximă aventura fiecărui joc, pentru a fi sigur că acest dispozitiv e de nădejde și merită pe deplin atenția ta, ai nevoie de o bază solidă de performanță și de cea mai înaltă calitate a componentelor. Ei bine, laptopurile din seria Strix Scar sunt cele mai performante device-uri de gaming de la ASUS ROG. Modelul Strix SCAR 16 (G634) asigură performanța absolută și propune în configurație maximă: procesor Intel® Core™ i9-13980HX de generația a 13-a, cu placă video NVIDIA®GeForce RTX™ 4090 și pachet termic de până la 175 W. Avem suport pentru până la 64 GB memorie RAM DDR5 și până la 4 TB memorie de stocare PCIe Gen4x4. Dispozitivul se descurcă rapid și ușor cu cele mai solicitante jocuri și cu cele mai pretențioase programe lansate pe ecran. Cu acest monstru chiar scapi de povara navigărilor lente și a timpului mare de așteptare în îndeplinirea operațiunilor.

Multiplexorul de afișare și compatibilitatea pentru tehnologia NVIDIA Advanced Optimus permit să obții rata optimă de cadre în jocuri atunci când ai laptopul conectat la sursa staționară de alimentare cu energie sau să economisești energia bateriei atunci când lucrezi în regim autonom.

Un alt element cheie pentru performanță și viteză îl reprezintă și sistemul inteligent de răcire - ROG Intelligent Cooling™. Acesta este un sistem avansat, care încorporează un termomodul modern cu trei ventilatoare și un radiator supradimensionat, pe toată lățimea carcasei. Datorită dimensiunii crescute a radiatorului de pe modelele din 2023, suprafața de disipare a căldurii a crescut cu 92,23% în comparație cu sistemul de răcire din modelele lui 2022. În plus, orificiile de ventilație situate în jurul întregului perimetru al carcasei asigură un flux de aer liber pentru diminuarea căldurii.

Personalizare cu ajutorul programei Armoury Crate

Aplicația Armoury Crate îți permite transferul între mai multe moduri presetate - de la modul silențios și eficient din punct de vedere energetic la cel de înaltă performanță pentru jocuri la capacitate maximă. Aceasta îți permite să monitorizezi temperaturile și să vezi în timp real ce fac GPU-ul, procesorul și care este rezerva de memorie. De asemenea, prin intermediul Armoury Crate poți regla manual diverși parametri de sistem, inclusiv alimentarea cu energie sau funcționarea ventilatoarelor.

Cu tehnologia Aura Sync vei sincroniza culorile și efectele luminii de fundal ale laptopului cu perifericele compatibile, iar cu aplicația Aura Creator creezi propriile scenarii de iluminare dorite.

Componente externe. Autonomie. Porturi

ASUS ROG Strix Scar 16 (2023) propune utilizatorului o tastatură profesională full-size, concepută pentru a asigura eficiență în muncă și confort în joc. Dezvoltată cu accent pe rezistență, tastele sunt evaluate pentru a rezista peste 20 de milioane de apăsări, iar rularea n-taste garantează că sistemul nu va pierde niciodată comanda ta, chiar dacă vei tasta mai multe butoane simultan. Cu iluminare RGB per tastă și personalizare completă Aura Sync, ASUS SCAR 16 va avea întotdeauna aspectul potrivit conform solicitărilor tale.

Un plus valoare și confort asigură și touchpad-ul inovativ, cu 10% mai mare și mai nou pentru modelele din 2023. Acesta vine cu un strat din sticlă pentru o senzație mai plăcută și propune un NumberPad integrat, pentru multiple opțiuni de calcule și socoteli matematice.

Iar pentru că vorbim în acest articol despre un laptop de gaming, avantajul portabilității este și el un factor cheie pe care îl solicită utilizatorul. Deci, avem nevoie de o autonomie la fel de monstruoasă ca și performanța din interior: bateria de 90 W/h promite o durată de viață de până la 7,5 ore cu redare video. Folosind adaptorul de alimentare de 330 W inclus în set, ASUS ROG SCAR 16 se va reîncărca de la zero la 50% în doar 30 de minute. De asemenea, reîncărcarea poate fi efectuată prin intermediul unui conector USB-C cu o putere de până la 100 de wați.

Pentru conectarea diverselor periferice, device-ul propune:

  • doi conectori USB 3.2 Gen1 Type-A; 

  • un conector USB 3.2 Gen2 Type-C® cu suport DisplayPort™ 1.4 și funcția Power Delivery;

  • un port USB Type-C® cu suport Thunderbolt™ 4;

  • un conector la internet - RJ-45 (LAN, 2,5 Gbps); 

  • o mufă HDMI® 2.1; 

  • 1 conector audio combo de 3,5 mm;

  • mufă pentru alimentare,

  • două module de conexiune wireless - WiFi 6E (802.11ax) și Bluetooth® v5.2.

Întregul set de porturi te va ajuta să sincronizezi laptopul cu cele mai rapide accesorii de gaming sau muncă, pentru o eficiență maximă și fără compromis.

În încheiere...

După cum spuneam la început, un laptop pentru gaming de la ASUS, diferă de un model clasic la aproape toate capitolele. Aici vorbim de aspectul exterior și design, de performanța și componentele din interior, includem tot aici autonomia ridicată și nu în ultimul rând, calitatea care o garantează producătorul în exploatarea acestui dispozitiv.

ASUS ROG Strix Scar 16 (2023) G634 - exact laptopul-monstru, care te va ajuta să transformi jocul și bătăliile pentru titluri în adevărate lucrări de artă și astfel, hrănindu-ți sufletul cu adrenalină, viteză și victorii pe merit.

Laptopul ASUS ROG Strix Scar 16 (2023poate fi achiziționat rapid din magazinul online ultra.md sau direct din showroom – Str. Columna 170, unde vei găsi cel mai mare brand shop și cel mai mare sortiment de laptopuri ASUS din Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării