main logo
1365

ProActiv - Dezvoltarea Rezilienței la Tinerii din Republica Moldova Ⓟ

De la broșuri informative la acțiuni interactive, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a pus bazele unei mișcări de sănătate ce a cucerit inimile a peste 16.000 de adolescenți și tineri din Republica Moldova.

ProActiv - Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova Ⓟ

Într-o lume în care ritmul vieții devine din ce în ce mai alert, cu preocupări tot mai diversificate și stresante, găsirea echilibrului între un stil de viață sănătos și provocările zilnice poate părea o misiune imposibilă, în special pentru tineri. Cu toate acestea, organizația non-guvernamentală A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE s-a angajat într-un proiect ambițios și inspirațional numit "ProActiv", susținut financiar de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Misiunea - crearea unui mediu prietenos, protectiv și lipsit de violență pentru toți - a fost transformată într-un plan de acțiune concret, cu accent pe dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova. Proiectul vizează formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și adoptarea unui mod activ de viață în rândul adolescenților și tinerilor.

Rezultate de succes - Peste 16000 de adolescenți și tineri au devenit parte a acestei mișcări, participând la activități interactive în diverse localități  din raioanele Telenești, Criuleni, Chișinău, Ialoveni, Soroca, Anenii Noi, Cantemir, Nisporeni, Drochia, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Taraclia, Șoldănești, etc. Flashmob-uri, ateliere de lucru, sesiuni de instruire, concursuri și chiar TVC-uri au constituit instrumentele prin care tinerii au fost învățați să își îmbunătățească obiceiurile alimentare și să își facă loc pentru activitatea fizică în rutina lor zilnică.

Consolidarea rețelei naționale de formatori - Scopul principal al proiectului ProActiv a fost de a crea o rețea națională solidă de formatori în cadrul instituțiilor de învățământ, bibliotecilor, și organizațiilor de tineret. Aceștia au avut misiunea de a modela obiceiuri sănătoase în rândul tinerilor, asigurându-se că toți au acces la informații despre prevenirea bolilor și promovarea alimentației echilibrate și a sportului.

Pachetul educațional pentru formatori - A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a elaborat un pachet educațional cuprinzător pentru formatori, oferind instrumente precum “Ghidul formatorului în modelarea unui stil de viață sănătos”, 10 prezentări informative și chestionare de evaluare a nivelului de cunoștințe a beneficiarilor precum și “Broșura sănătății”. Toate materialele sunt bazate pe tehnici interactive și pot fi utilizate în cadrul instruirilor desfășurate de formatori pentru a spori interesul tinerilor față de propria stare de sănătate. Aceste resurse pot fi descărcate gratuit de pe https://educareon.wordpress.com/.

Spoturi video pentru un impact mai mare - Pentru a atinge un public mai larg, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a creat două spoturi video captivante. Acestea pot fi vizualizate aici și aici în speranța că vor inspira și alți tineri să se alăture mișcării ProActiv.

Proiectul ProActiv demonstrează că educația și acțiunea pot schimba viețile tinerilor, oferindu-le instrumentele necesare pentru a adopta un mod de viață sănătos și activ. Iar A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a deschis calea către un viitor mai sănătos pentru tinerii din Republica Moldova, arătând că împreună putem crea un mediu prietenos pentru generațiile viitoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării