Pizza rotundă, tăiată în felii triunghiulare, livrată în cutie pătrată Ⓟ
Istoria celebrei pizza datează din Grecia antică. Potrivit tradiției, cretanii au fost cei care au avut ideea minunată de a îmbunătăți pâinea pita, răspândind peste ea sosuri și condimente.
Aceste origini umile ar pune bazele dezvoltării binecunoscutului fel de mâncare ce bucură omenirea astăzi. Mulți dintre consumatorii de pizza nu cunosc multe dintre unele chestiuni legate de businessul legat de pizzerii. La prima vedere totul ar fi destul de simplu: aluat, mozzarella sos de tomate… Despre aceste lucruri știe orice copil, însă lucrurile nu sunt atât de simple, când vine vorba de producere serioasă, bazată pe calitate și concurență loială.
De ce pizza este rotundă?
Ar fi destul să ne amintim de ”pâinea noastră cea de toate zilele”, de străvechea pită, de turta strămoșească, pentru a înțelege unul dintre motivele pentru care pizza este rotundă.
Atunci când un pizzar întinde un boț de aluat pentru blatul de pizza, el mai întâi îl va transforma cu mîinile dintr-un bulgăre într-o plăcințică. Apoi în palme și pumni, va roti și întinde aluatul până acesta va căpăta o formă rotundă, pe care ulterior se va pune sosul, ingredientele și mozzarella.
Tot ce a precedat producția de pizza, așa cum o cunoaștem astăzi a fost întotdeauna de formă rotundă. De aceea, se crede că pizza rotundă face parte din originile pizza, ca și cum ar fi o tradiție să fie servită în acest format. Totuși, există și pizza triunghiulară, semilună, dreptunghiulară etc., ca un fel de protest la tradiția de pizza italiană. Deși nu sunt cele tradiționale, toate formele nerotunde au aceleași ingrediente și metode de preparare.
Cu toate acestea, există și un motiv mai practic pentru forma rotundă. Bucătarii de la pizzeria The BOX cred că dacă pizza ar fi triunghiulară, de exemplu, nu ar primi uniform căldura din cuptor și astfel nu s-ar coace cum trebuie. Prin urmare, forma rotundă este singura care garantează echilibrul termic pe toată suprafața aluatului.
De ce este cutia de pizza pătrată?
Mai întâi, că este mai ușor să produci cutii de pizza pătrate, deoarece este folosită o foaie întreagă de carton. În acest caz nu trebuie tăiate diverse forme ca atunci când se produce o cutie rotundă, octogonală sau de alt format. Este mai ușor și mai ieftin, deci și mai rentabil.
Ca și în alt domeniu de afacere, în afacerile cu pizza se pune un mare accent pe rentabilitate. Cutiile pătrate sunt, de asemenea, mai ușor de depozitat, deoarece se potrivesc foarte bine între ele, de transportat, de asamblat și dezasamblat, dacă este necesar. Dar și pentru livrările de pizza este mai avantajos să distribui pizza în cutie de formă pătrată.
În cele din urmă, se argumentează că în cutiile pătrate există un spațiu în cele patru colțuri, ceea ce este ideal pentru ca persoana să-și potrivească mâna pentru a lua o bucată și, de asemenea, pizzeria poate folosi acest spațiu pentru a trimite sosuri și condimente odată cu pizza, lăsându-le în acel spațiu liber din colțurile cutiei.
De ce felia de pizza este triunghiulară?
La restaurantul The BOX, se practică tăierea în felii triunghiulare, deoarece este cea mai bună modalitate de a savura pizza, care este rotundă. Și nici nu este posibil altfel, deoarece cei de la The BOX respectă prepararea tradițională de pizza Napoletană. Nimeni nu-și poate imagina cum altfel ar fi mai bine să fie tăiată o pizza rotundă, încât să fie împărțită în bucăți egale, cu aceeași cantitate de umplutură și margine pe fiecare felie, decât în felii egale triunghiulare.
Astăzi, datorită comercializării sale uriașe, pizzeriile au scos la iveală profitabilitatea sistemului de cutii pătrate, ca să nu mai vorbim că forma de pizza rotundă este de netăgăduit.
Pizza este, fără îndoială, cel mai cunoscut și apreciat fel de mâncare al umanității. În ultimele secole, a cucerit gusturile cu arome autentice și captivante. La The BOX mai este valabilă oferta de toamnă cu 4 pizza + 1 gratis. Comandă de luni până vineri 4 pizza și obții una gratuit.
Bucurați -vă de tot meniul restaurantului acum. Poftă bună!