main logo
5562

Mogo: Top cinci cele mai frumoase locuri din Moldova în care să ajungi cu mașina Ⓟ

Toamna în Moldova aduce cu ea o paletă incredibilă de culori și o atmosferă liniștită, perfectă pentru a călători cu automobilul spre destinații turistice.

Cu fiecare kilometru parcurs, vei descoperi peisaje spectaculoase și vei avea parte de o mulțime de experiențe minunate. Mai mult, toamna este o perioadă mai puțin aglomerată, ceea ce îți oferă ocazia să te bucuri de toate locurile pitorești în liniște. Iar așa cum și drumul spre ele este unul de poveste, plin de nuanțe aprinse, trebuie să-l parcurgi lent cu mașina, ca să-i simți farmecul.

Iată cinci dintre cele mai frumoase locuri din Moldova pentru care merită să scoți automobilul din curte și să pornești într-o călătorie plină de aventuri:  

Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi 

La doar 60 km de capitală, Complexul Orheiul Vechi te așteaptă cu peisaje impresionante. Aici vei găsi vestigii arheologice din toate epocile cunoscute pe teritoriul Republicii Moldova și aproximativ 200 de complexe rupestre creştine. Totodată, în limitele Orheiului Vechi sunt documentate 20 de situri arheologice. Fiind o destinație turistică, aici au fost reabilitate mai multe drumuri, așa că poți ajunge ușor cu mașina. 

Rezervația naturală „Codrii”

 Rezervația „Codrii” este un paradis pentru iubitorii de natură. Peisajul se transformă într-o explozie de culori toamna, iar pădurile și traseele oferă ocazia de a face plimbări și drumeții memorabile. Rezervația contribuie la conservarea biodiversității caracteristice Republicii Moldova, prin aceasta îmbunătățindu-se calitatea mediului înconjurător.

Valea „O sută  de movile”

Suta de Movile este o arie protejată din apropierea Prutului, amplasată în raionul Rîșcani,  între satele Braniște și Avrămeni. Deși ai de parcurs cu mașina în jur de 200 de kilometri până acolo, călătoria va fi, cu siguranță, una remarcabilă. Unii cercetători spun că „O Sută de Movile” este unicul loc din Europa unde sunt concentrate într-un număr atât de mare recife submarine ale Mării Mediterane. 

Buncărele sovietice din satul Olișcani

Buncărele imense din pădurea satului Olişcani, raionul Şoldăneşti, se numără printre cele mai enigmatice construcţii de pe teritoriul Republicii Moldova. Cele două cazemate, cu diametrul de 32 de metri şi peste 60 de metri adâncime, făceau parte dintr-un obiectiv militar secret sovietic. De la Chișinău până la Olișcani ai de parcurs cu mașina o distanță de 115 km. 

Cariera din satul Fetești – „Mica Elveție din Moldova”

Satul Fetești este bogat în zăcăminte de calcar, iar cariera abandonată creează peisaje unice, care te duc cu gândul la Elveția. Fetești este situat într-o zonă deosebit de pitorească, unde zăcămintele de piatră de calcar reprezintă o mărturie impresionantă a forței naturii. Chiar dacă nu sunt locuri special amenajate, merită să vii aici pentru o fotografie numai bună de pus pe desktop. 

Înainte de a pleca într-o o excursie cu mașina, Mogo îți recomandă să te asiguri că ai un plan bine stabilit și să ții cont de condițiile meteorologice. Iar dacă nu ai încă o mașină cu care să călătorești prin țară, vezi ofertele de pe site-ul Mogo și bucură-te de peisajele toamnei la maxim! 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării