Lactobioenterosgel: Fructele timpurii, beneficii sau otravă Ⓟ
A sosit vara mult așteptată. Căldura, verdeața, un număr mare de fructe și legume ne încântă.
Cu toate acestea, în această perioadă, riscul de intoxicații alimentare și infecții intestinale crește dramatic. Anume fructele și legumele timpurii sunt cele care provoacă adesea otrăvire.
Dar problema nu este întotdeauna asociată cu contaminarea bacteriană a produselor, dar și cu prezența în acestea a unor substanțe chimice (nitrați, pesticide, conservanți), neglijarea spălării mâinilor sau a fructelor, absența sau imposibilitatea prelucrării termice etc...
La începutul verii, cel mai adesea te poți otrăvi cu cireșe sau căpșuni. Conform datelor mondiale, cele mai multe cazuri de otrăvire sunt provocate de căpșuni, deoarece anume în ele cel mai des sunt găsite pesticide, nitrații și substanțele chimice pentru depozitare îndelungată, care pot provoca și intoxicații și alergii.
Prevenirea otrăvirii
Pentru a evita intoxicațiile alimentare, trebuie să urmați câteva reguli simple:
Este deosebit de periculos să cumpărați cireșe și căpșuni în locuri de comerț neautorizat
Spălați bine fructele și legumele cu apă înainte de a le mânca.
Nu uitați de propria igienă, spălați-vă pe mâini înainte de mâncare.
Nu gustați niciodată fructe nespălate în piață.
Încercați să alegeți fructe de mărime medie. Dimensiunea mare poate indica folosirea stimulentilor chimici de creștere. Refuzați să cumpărați fructe cu formă prea “frumoasă” și aspect strălucitor.
Pur și simplu mirosiți produsul - ar trebui să fie o aromă distinctă, naturală, fără miros de putregai și substanțe chimice.
Nu cumpărați fructe și legume care prezintă pete maro sau cenușii Prezența lor poate indica faptul că fructele au fost stropite cu ceva sau sunt alterate. De asemenea, frunzele și cozile ar trebui să fie proaspete, nu putrezite și nici uscate.
Primul ajutor în caz de otrăvire
Automedicația poate fi periculoasă pentru sănătatea dumneavoastră. Asigurați-vă să verificați următoarele puncte cu medicul dumneavoastră
Lavaj gastric. De băut multe lichide și de provocat vomă. Pentru a face acest lucru, puteți să folosiți doar apă fiartă caldă;
Luați sorbenți intestinali care vor ajuta la îndepărtarea substanțelor toxice din organism. Pentru aceasta, LactoBio-Enterosgel este cel mai potrivit, deoarece este de 40 de ori mai puternic decât cărbunele activ și funcționează selectiv - elimină substanțele nocive, se le păstrează lasă pe cele utile. 1 plic de 2-3 ori pe zi timp de 3-5 zile.
De băut mai mult lichid pe toată perioada bolii. Cantitatea totală de lichid pe zi ar trebui să fie de cel puțin 2-3 litri.
Excludeți din mîncare alimentele iritante și nedigerabile.
Dacă vărsăturile și diareea persistă mai mult de 2 zile, precum și febra, slăbiciunea, consultați un medic.
În caz de intoxicație alimentară la copii sau gravide, apelați ambulanța din prima zi