BioNette: Tratament modern fără medicamente în alergia la ambrozie Ⓟ
În toată lumea, dar și în Moldova problema alergiei la ambrozie devine din ce în ce mai actuală în fiecare an. Conform unor statistici, în zona geografică în care ne aflăm, peste 90% din polinozele de toamnă sunt provocate de polenul de Ambrozie.
Hipersensibilitatea la această plantă în majoritatea cazurilor este însoțită de simptome severe, poate provoca complicații grave și dezvoltarea astmului bronșic. O abordare deosebit de prudentă și responsabilă necesită alergia la ambrozie la copii.
Ambrozia este una dintre cele mai agresive plante. Conține 11 proteine alergene, astfel încât chiar și o cantitate mică de polen provoacă iritarea mucoaselor ochilor, nazofaringelui și bronhiilor la persoanele sensibile.
Apogeul producției de polen este de la sfârșitul lunii iulie până în septembrie, dar perioada de răspândire a acestuia durează până la sfârșitul lunii octombrie. Pacienții alergici trec printr-un adevărat calvar în această perioadă a anului.
Polenul de ambrozie este foarte ușor, cu rafale puternice de vânt poate parcurge sute de kilometri. În plus particulele de polen au niște „cârlige” cu care se agață de mucoasă, provocând astfel iritație de lungă durată.
Cum se manifestă alergie la ambrozie?
Alergia la ambrozie este însoțită de o triadă de simptome cu severitate variabilă - CONJUNCTIVITĂ, RINITĂ, DERMATITĂ:
roșeață și mâncărime în ochi, lacrimație
copiii au adesea edeme și roșeață în jurul ochilor
mâncărime severă în nas și strănut frecvent
nas înfundat, eliminări abundente din nas (rinoree)
iritația gâtului, tuse uscată
roșață, erupții și mâncărimea pielii ( mai des fața și zona urechilor)
Cele mai chinuitoare simptome sunt legate de rinita alergică. Congestia nazală constantă cu dereglarea respirației pe nas, strănutul și nasul curgător provoacă iritație, dureri de cap, tulburări de somn și oboseală.
Uneori simptomele pot deveni insuportabile, până la izbucniri nervoase sau depresie. Are loc o deteriorare semnificativă a calității vieții și a socializării (pacientul nu poate ieși la plimbare, să meargă la serviciu, să plece în vacanță etc.).
Dificultățile de tratament al alergiei la ambrozie
Atât pacienții, cât și medicii știu că tratarea alergiei la ambrozie este dificilă.
Antihistaminicele au efect temporar și adesea trebuie schimbate sau combinate. În plus, unele reacții adverse limitează utilizarea acestora (somnolență, scăderea atenției, copii adesea devin capricioși și plângăreți).
O problemă uriașă pentru bolnavii de alergie este dependența de vasoconstrictoare locale (picături, spray-uri) pentru decongestia nazală. Pacientul se teme să iasă din casă sau să meargă la culcare fără să se asigure că le are la îndemână.
Corticosteroizii locali (preparate hormonale) provoacă atrofierea mucoasei nazale și reduc imunitatea locală în nazofaringe.
Uneori, în cazuri mai severe (bronhospasm, edem al feței), medicii trebuie să apeleze la corticosteroizi pastile sau injecții, dar utilizarea lor pe termen lung este imposibilă din cauza numărului mare de reacții secundare.
Ele pot provoca atrofie suprarenală, scădere puternică a imunității generale a organismului, creșterea acidității stomacale, apariția unor eroziuni și ulcerații în tractul gastrointestinal cu risc de sângerare, obezitate, dezechilibru hormonal, creșterea excesivă a părului pe față la femei, diabet zaharat, “spălarea” calciului din oase (osteoporoză), distrugerea cartilajului din articulații şi coloana vertebrală etc.
De menționat este și faptul că există costuri financiare semnificative pentru achiziționarea diverselor medicamente, picături, spray-uri și măsurilor de protecție împotriva polenului de ambrozie (filtre speciale, măști etc.).
BioNette - alternativă NON - medicamentoasă în tratamentul alergiei la ambrozie
BioNette este un know-how, elaborat de savanții din Israel, pentru tratament alternativ NON-medicamentos al rinitei alergice. Acest dispozitiv inovator nu numai desfundă nasul și oprește rinoreea (secreția nazală), dar reduce și sensibilitatea la polenul alergizant.
Principiul de funcționare al dispozitivului medical BioNette se bazează pe efectele luminii infraroșii de anumită lungime de undă asupra zonei nazofaringelui.
Ce se întâmplă drept urmare? :
• se blochează eliberarea de histamină și se oprește reacția alergică
• dispare mâncărimea în nas și ochi
• se stopează inflamația, congestia și secreția nazală
• se ameliorează imunitatea locală
• se îmbunătățește circulația sângelui
• se accelerează procesele de regenerare a mucoasei nasului
Efectul apare deja de la primele proceduri. În cazul formelor ușoare până la moderate a polinozei, BioNette vă permite să nu recurgeți la tratamentul medicamentos, în cazuri mai severe ajută la reducerea consumului de medicamente, picături și spray-uri.
Pe termen lung, BioNette, poate reduce nevoia de antihistaminice cu 70-72% și, cel mai important, micșorează sensibilitatea organismului la alergen.
în timpul sarcinii, majoritatea medicamentelor sunt contraindicate. Dar cum să tratezi rinita alergică la gravide? BioNette este absolut inofensiv pentru sănătate. Oferă un tratament sigur și eficient pentru rinita alergică la copiii de la 6 ani și la femei însărcinate, fără reacții adverse.
Beneficiile reale ale dispozitivului medical BioNette sunt dovedite în 15 studii clinice independente și confirmate de mii de recenzii pozitive ale pacienților din diferite țări. Produsul are certificare internațională și brevet tehnologic global.
BioNette este un remediu eficient, NON-invaziv și NON-medicamentos pentru tratarea alergiei sezoniere la ambrozie.
În Moldova, BioNette poate fi achiziționat in magazinul specializat MedHelper, care este distribuitorul oficial al producătorului Biolight Medical Devices Ltd (Israel). Livrarea este gratuită în toată Moldova.
Folosește BioNette și spune “STOP AMBROZIA”!