• 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
0
209
0
9 ianuarie, 15:55

Cum să te fereşti de carnea alterată. Atenţie la culoare, miros şi textură

În plin scandal al cărnii alterate, vă prezentăm câteva sfaturi pentru a vă feri singuri de alimentele alterate.

Nu vă uitaţi doar la termenul de valabilitate, ci la cum arată carnea: să aibă culoarea roz-roşiatică, fără pete, şi fără miros rânced. Altfel, puteţi oricând să vă treziţi cu o infecţie alimentară sau chiar mai rău, scrie tvr.ro.

Aveţi grijă la carnea moale, lipicioasă şi vânătă, cu un mirosul acru şi rânced. Este sigur stricată sau provine de la un animal bolnav.

Carnea care zăboveşte prea multe ore sau chiar zile în galantare e transformată în carne tocată sau mici.

Şi mai atenti trebuie să fim când cumpărăm prepate din carne: salam, mici sau cârnaţi. Dacă produsele sunt proaspete, atunci au o culoare roşiatică şi sunt umede la suprafaţă. Dacă însă sunt alterate, sub membrană culoarea e verzuie, iar mirosul e înţepător.

Şi carnea congelată e periculoasă. N-o gătiţi dacă, după decongelare nu are acelaşi aspect şi proprietăţi ca o bucată de carne proaspătă.

Dacă aveţi suspiciuni, pentru siguranţă, aveţi dreptul să cereţi vânzătorului să vă arate certificatul veterinar cu data sacrificării animalului şi termenul de valabilitate.

0 comentarii