main logo
676

Mituri despre pasta de dinți. Ce reprezintă culorile de pe tuburile în care este păstrată aceasta

Se crede ca egiptenii au început să folosească pasta de dinți pentru în jurul anilor 5000 înaintea lui Hristos. Ingredientele acestei paste antice erau pulberea de cenușă, amestecată cu sare, piper, frunze de mentă, și flori de iris.

Mituri despre pasta de dinți: Ce reprezintă culorile de pe tuburiMituri despre pasta de dinți. Ce reprezintă culorile de pe tuburi

În anul 1850, pasta de dinți era de fapt pulbere, care se păstra în borcan. 20 de ani mai târziu, în această zi de 22 mai, a fost inventat tubul pentru pasta de dinți, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Cu ea ne începem zi. Ne este recomandată de către toți medicii stomatologi și ne ajută să avem o dantură frumoasă. 

La începutul anilor 1800, oamenii se spălau pe dinți numai cu apă, ulterior a apărut pudra care se bucura de mare succes.

Mulți își făceau pasta de dinți acasă. Ingredientele principale erau creta, cărămidă pulverizată și sarea. Până la cel de al doilea război mondial pasta de dinți se vindea în containere din plumb și borcane.

Pasta dinți în tuburi a început să fie folosită abia în secolul al 19-lea, în Marea Britanie, mai exact în 1890. De atunci forma și ingredientele s-au schimbat cu o viteză amețitoare.

În anul 2015, oamenii au început să se întrebe ce reprezintă culorile de pe tuburile de pastă de dinți.

Păreri sunt multe. De e verde, ar însemna că-i naturală. Roșie ar avea substanțe chimice, iar negru- foarte periculoasă.

Prima Oră sparge aceste mituri. Culoarea nu este un indiciu al calității. Semnele respective sunt făcute de o mașină folosită în industria de ambalare, pentru a evidenția locul unde trebuie tăiate și îndoite tuburile.

Așa că nu mai credeți în aceste povești și alegeți pasta de dinți care vă este pe plac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării