main logo
470

Toţi boxerii moldoveni au fost eliminaţi din concurs la Mondiale

Toţi boxerii moldoveni au fost eliminaţi din concurs în faza preliminară a Campionatului Mondial, care se desfăşoară la Ekaterinburg (Rusia).

Toţi boxerii moldoveni au fost eliminaţi din concurs la MondialeFoto: radiochisinau.md

Ultimul a părăsit competiţia ieri Dorin Bucşa (57 kg). El i-a cedat categoric (0-5) pugilistului cubanez Lazaro Alvarez Estrada, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Cu acelaşi scor au fost învinși anterior în primele partidele disputate Andrei Vremea (75 kg), Nicolae Bucşa (69 kg), Andrei Chiriacov (81 kg). Alexandru Paraschiv (63 kg) a învins în primul meci şi a fost întrecut într-al doilea. Dorin Bucşa a obţinut două victorii la campionat şi a suferit o înfrângere. Nimeni dintre ei nu este campion naţional.

În echipa naţională nu au fost incluşi, la decizia preşedintelui federaţiei naţionale, Vasile Chirtoca, cei mai buni pugilişti moldoveni: maeştrii internaţionali Dumitru Galagoț (63 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). Vasile Belous (69 kg) este accidentat.

”Trebuie să schimbăm ceva în box pentru a fi obținute rezultate mai bune. La Jocurile Europene, evoluţiile lor au fost modeste. Nu ne-am calificat la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice”, a declarat Chirtoca, la puțin timp după ce a insistat în vara anului curent să fie înlocuit antrenorul lotului naţional, Petru Caduc, din Grimăncăuți (Briceni), care i-a educat pe medaliații olimpici, Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care este și campion european, Dumitru Galagoț, premianții Europenelor Victor Cotiujanschi și Vasile Belous, cu Igor Untilă (Hâncești). Acesta l-a pregătit pe premiantul Europenelor de tineret, Dorin Bucșa.

”Desigur să-i lipsești pe campionii naționali de dreptul de a participa la Campionatul Mondial este o încălcare flagrantă a drepturilor omului. Să trimiți la Mondiale boxeri mai slabi este o cheltuială nejustificată de bani publici, abuz de post, dar asta-i situația, cu regret, în boxul moldovenesc. Ce rost mai are atunci să desfășori campionatele naționale pentru a-i desemna pe cei mai buni?”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Campionatul naţional din anul curent este programat la mijlocul lunii octombrie la sala polivalentă a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării