main logo
757

Tinerii cu hipoacuzie au participat la competiţii sportive la Vadul lui Vodă

Alexandru Goştean are 27 de ani. Tânărul de la naştere este hipoacuzic. Bărbatul a venit de la Cimişlia împreună cu prietenii lui care la fel au deficienţe de auz. Alexandru spune că participă al cincilea an la această competiţie.

Tinerii cu hipoacuzie au participat la competiţii la Vadul lui Vodă

„Deja este o tradiţie, ne adunăm în fiecare an aici, la acest eveniment. Din păcate, anul trecut din cauza pandemie nu ne-am văzut, dar am avut nevoie de această socializare. Iubesc foarte mult sportul, cel mai mult îmi place fotbalul şi voleiul”, povesteşte Alexandru Goştean, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.

Şi alţi participanţi la eveniment spun că au fost dornici să se revadă.

„Îmi plac foarte mult competiţiile, am fost şi în Ucraina unde am ocupat şi locul unul şi locul doi. Aici am participat de aproximativ 5-6 ori. Pentru noi nu este important ce loc vom lua, este important ca să participăm şi să fim uniţi”, menţionează Diana Salciuc.

„Sunt foarte încântat, am fost de mai multe ori, nu de fiecare dată am fost câştigător dar îmi place să particip. Vrem foarte mult să câştigăm”, recunoaşte un alt participant Iurie Olesnicov

Potrivit organizatorilor, la competiţie au participat şase echipe şi fiecare a fost premiată.

„De obicei se adună de trei ori mai mulţi, în fiecare an, dar în legătură cu pandemia, anul trecut noi nu am desfăşurat această activitate. Am organizat echipe din diferite filiale teritoriale, din toată republica. Unii au venit de vineri şi am arendat căsuţe ca să poată sta pe noapte”, spune vicepreşedintele Asociaţiei Surzilor din Moldova, Natalia Babici.

„Acest eveniment se desfăşoară în fiecare an. Noi ne străduim să organizăm astfel de competiţii cât mai des pentru că aici au oportunitatea de a se cunoaşte şi de a comunica. Vin participanţi nu numai din centrul ţări dar şi de la nord şi de la sud”, spune preşedintele Asociaţiei Surzilor din Moldova, Ruslan Lopatiuc.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentaţi ai Ministerul Sănătăţi.

„Noi Ministerul Sănătăţi Munci şi Protecţie Sociale participăm în fiecare an la acest eveniment. Eeste un eveniment de socializare, de implicare a acestor persoane în viaţa culturală, sportivă. Sunt reprezentanţi din toată republica, din mai multe asociaţii teritoriale”, spune Vasile Cuşca, secretar de stat, MSMPS.

La competiţia de la Vadul lui Vodă au participat 30 de tinerii hipoacuzici. Pentru organizarea evenimentului, Asociaţia Surzilor din Republica Moldova a alocat aproximativ 30 de mii de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării