main logo
562

Teren de minifotbal, inaugurat la Găvănoasa. Investiţiile se ridică la 400.000 de lei

Copiii şi tinerii din comuna Gavanoasa, raionul Cahul, pot juca fotbal acum în condiţii mai bune. În localitate a fost amenajat un teren de minifotbal modern. Acesta are un covor de iarbă artificială de înaltă calitate şi tribună cu 40 de locuri.

Teren de minifotbal modern, inaugurat la Găvănoasa

Primul gol în poarta noului teren a fost înscris de primarul comunei, relatează Știri.md cu referire la publika.md.

Mai mulţi elevi de la şcoala din localitate nu au mai avut răbdare şi au jucat un meci de fotbal imediat după inaugurare:

"Ne place noul teren de minifotbal. Este ceva nou pentru noi deoarece până acum erau mingi vechi pe care le aduceam noi de acasă".

"Nouă ne place să jucăm fotbal. Aici era tot un teren, dar nu era iarbă artificială. Era nisip. Ne era greu să jucăm".

"Sunt bucuros că au făcut acest teren de fotbal că o să avem unde să jucăm. Nu o să ne murdărim".

Stadionul a fost amenajat în locul vechiului teren de fotbal.

"Este foarte bine. Mă bucur din suflet când văd zâmbetele acestor copii când aleargă aici şi se bucură foarte mult de acest teren de minifotbal", a declarat Vadim Ivanov, primarul comunei Găvănoasa, Cahul.

"Era foarte necesar pentru că terenul de fotbal care era aici, conform proiectului, a fost uzat de mult. Seară de seară, chiar din prima zi când s-a instalat acest covor până seara târziu, paznicii mi-au zis ei că domna director, au de gând să stea până dimineaţă să bată mingea", a precizat Tatiana Alexandrova,  directorul liceului din comuna Gavanoasa, raionul Cahul.

Valoarea totală a investiţiilor se ridică la peste 400 de mii de lei, bani de la bugetul de stat.

"S-a depus efort maxim şi se reuşeşte atunci când lucrăm în echipă. Nu doar în oraşe, dar şi în localităţile rurale avem posibilitatea să dezvoltăm localităţile, să oferim tot ce e mai bun copiilor", a subliniat Elena Bacalu, deputat PDM.

Din 2015 şi până acum, peste 400 de astfel de terenuri au fost amenajate în mai multe localităţi din ţară. Lucrările au loc în cadrul proiectului “Toţi împreună”, iniţiat de Federația de Fotbal şi susţinut de Guvern.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării