main logo
484

Real Madrid îl pune antrenor pe selecţionerul naţionalei Spaniei

Real Madrid a anunţat că selecţionerul naţionalei Spaniei, Julen Lopetegui, va fi noul antrenor al echipei, după Cupa Mondială din Rusia.

Real Madrid îl pune antrenor pe selecţionerul naţionalei Spaniei

"Real Madrid anunţă că Julen Lopetegui va fi antrenorul primei echipe în următoarele trei sezoane.

Julen Lopetegui se va alătura clubului după participarea echipei Spaniei la Cupa Mondială, după ce a pregătit naţionala în ultimii doi ani ", se arată pe site-ul oficial al campioanei Europei.

În vârstă de 51 de ani, fostul portar, care are un titlu ca jucător cu Real Madrid, în 1990, a avut rezultate foarte bune pe banca naţionalelor de juniori ale Spaniei. În palmaresul său se află două titluri europene, la U19, în 2012, şi la U21, un an mai târziu.

La nivel de club, Lopetegui le-a antrenat pe Rayo Vallecano, Real Madrid B şi FC Porto, fără a avea performanţe importante.

Tehnicianul basc îl va înlocui pe Zinedine Zidane, care a demisionat la scurt timp după ce a câştigat pentru a treia oară la rând Liga Campionilor, transmite Știri.md cu referire la digisport.ro.

"Am luat decizia de a nu mai continua ca antrenor al lui Real Madrid. Este un moment ciudat, dar această echipă are nevoie de o schimbare pentru a continua să câştige. Are nevoie de un alt speech, de un nou stil de muncă şi de aceea am luat această decizie.

Poate că pentru unii decizia de a pleca nu are logică. Pentru mine are. E momentul pentru a face o schimbare. Cred că e decizia corectă pentru toată lumea", spunea francezul la conferinţa de presă de pe 31 mai.

Julen Lopetegui a calificat Spania la Cupa Mondială după un parcurs aproape perfect. Ibericii au obţinut 28 de puncte din 30 posibile, într-o grupă cu Italia, Albania, Israel, Macedonia şi Liechtenstein.

La turneul final din Rusia, care va începe pe 14 iunie, "Furia Roja" face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Maroc şi Iran.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării