main logo
414

O sportivă din Moldova, calificată la Jocurile Olimpice ale Tineretului din Argentina

La doar 17 ani, moldoveanca Vlada Gînga s-a calificat la Jocurile Olimpice ale Tineretului, care se vor desfăşura în luna octombrie în capitala Argentinei, Buenos Aires.

O sportivă din Moldova, calificată la Jocurile Olimpice din Argentina

Tânăra spune că a moştenit pasiunea faţă de badminton de la bunelul ei, care a dus-o la antrenament, când avea şase ani, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

Acum, nu-şi imaginează viaţa fără rachetă şi fluture.

„Acest sport are viteză nemaipomenită, în acelaşi timp distanţele sunt scurte, dar viteza este foarte mare şi concurenţa este destul de mare printre toţi jucătorii", a spus jucătoarea de badminton, Vlada Gînga.

„Acest copil încă niciodată nu a lipsit la antrenamente în ce stare n-ar fi, chiar şi răcită şi epuizată la maximum. Vlada este un copil, care într-adevăr munceşte mult, care ştie ce vrea de la sine, ştie ce vrea de la badminton şi iubeşte acest gen de sport enorm", a afirmat preşedintele FM de Badminton, Marian Stan.

Treptat, tânăra sportiva a obţinut rezultate notabile, iar marile victorii au venit în anul 2017, când a câştigat turneul internaţional din Slovacia şi s-a clasat pe locul trei la competiţiile din Ucraina şi România. Graţie rezultatelor obţinute, Vlad Gînga s-a calificat la Jocurile Olimpice ale Tineretului, care se vor desfăşura între șase şi 18 octombrie în capitala Argentinei, Buenos Aires.

„Pe tot parcursul calificării am fost foarte emoţionată şi aveam jocuri nu prea stabile, dar la Buenos Aires vrea să mă relaxezi şi să prestez jocul cel mai bun. MUSCA Sunt mândră că voi reprezenta aşa o ţară mică, necunoscută chiar şi pentru cei jucători din Asia. Mi-a reuşit calificarea şi le voi arăta că nivelul de badminton este destul de bun în această ţară mică", a menționat jucătoarea de badminton, Vlada Gînga.

„Vrem foarte tare să aducem medalia ţării. Vrem şi pentru noi, şi pentru ea, şi pentru Moldova ar fi un beneficiu extraordinar şi în genere pentru dezvoltare. Ar demonstra că badmintonul în Republica Moldova a avansat în ultimii ani", a precizat preşedinte FM de Badminton, Marian Stan.

În prezent Vlada este legitimată la clubul sportiv studenţesc Bacău, dar pentru următorul sezonul are alte planuri.

„Voi fi în căutare altui club de nivel mai înalt din Europa, unde voi fi mai bine plătită şi competiţiile sunt mai multe. Aştept oferte din partea ţărilor", a mai adăugat jucătoarea de badminton, Vlada Gînga.

Vlada Gînga nu este singură jucătoare de badminton din Republica Moldova, care va evolua la Jocurilea Olimpice ale Tineretului. Alături de ea, la competiţia din Argentina va participa Cristian Savin.

Ţara noastră va fi reprezentată la Buenos Aires de 17 sportivi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării