main logo
597

Momentul în care un sportiv nord-coreean încearcă să deturneze cursa rivalului

La câteva secunde după ce a pornit în cursă, atletul nord-coreean Jong Kwang Bom, care a participat la proba de 500 de metri patinaj viteză la Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang, a căzut spectaculos pe gheață.

Momentul în care un sportiv încearcă să deturneze cursa rivaluluiMomentul în care un sportiv încearcă să deturneze cursa rivalului

Însă un alt detaliu a atras atenția camerelor video: felul în care sportivul nord-coreean a încercat apoi să deturneze cursa rivalului său din Japonia.

După ce Kwang s-a prăbușit cu pieptul în față pe gheață, atletul nord-coreean a încercat să îl agațe cu mâna de lama patinei pe competitorul japonez Keita Watanabe.

Altfel spus, un gest-simbol – tradus în comportament sportiv - al tensiunilor geopolitice istorice dintre Coreea de Nord și Japonia.

Watanabe a reușit să evite brațul lui Kwang, însă cursa a fost oprită și apoi reluată.

Dar și a doua oară sportivul nord-coreean și-a pierdut echilibrul pe pista de gheață, numai că de data aceasta nu accidental, ci – așa cum se observă la o primă vedere - după ce ar fi încercat să îl doboare cu umărul pe Keita Watanabe, transmite Newsweek.

În urma acestui gest, Jong Kwang Bom a fost descalificat, scrie digi24.ro

„Nu cred că a fost intenționat. Mâna lui a ajuns din întâmplare, dintr-un reflex, lângă patina mea după ce a căzut”, a declarat patinatorul japonez referitor la primul incident, dar nu a comentat al doilea gest controversat al rivalului său nord-coreean.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării