main logo
706

Moldova va fi gazda turneului de calificare pentru CE Under-17

Joi, 8 decembrie, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru juniori U-17 și U-19, ediţia 2023-2024.

Moldova va fi gazda turneului de calificare pentru CE Under-17Foto: FMF

Naționala U-17 a Moldovei va juca în grupa a doua, din care mai fac parte Suedia, Polonia și Letonia. Meciurile se vor juca în perioada 27 septembrie - 3 octombrie 2023, în Republica Moldova, transmite Știri.md.

Este pentru al doilea an consecutiv când forul european încredințează Federației Moldovenești de Fotbal găzduirea miniturneului de calificare pentru Campionatul European U-17.

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și cinci selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Țările de Jos sunt deja calificate direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Gazda turneului final, Cipru, este calificată direct la EURO U-17 2024.

Naționala U-19 a Moldovei a fost repartizată în grupa 6 alături de selecționatele similare ale Spaniei, Georgiei și Ciprului. Miniturneul va avea loc în perioada 15-21 noiembrie 2023, în Georgia. 

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și selecționata de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Portugalia este selecționata deja calificată direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Gazda turneului final, Irlanda de Nord, este calificată direct la EURO U-19 2024.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la tragerea la sorți de către Alexandru Golban, directorul selecționatelor specializate FMF.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării