main logo
937

Mingea care va fi folosită în meciul de deschidere la Mondialul din Rusia, într-o călătorie spaţială

Mingea care va fi folosită în partida de deschidere la CM de fotbal din Rusia va fi trimisă într-o misiune spaţială internaţională.

Mingea care va fi folosită la Mondialul din Rusia, în spaţiuMingea care va fi folosită în meciul de deschidere la Mondialul din Rusia, într-o călătorie spaţială. Foto: dailysabah.com

„Vom lua această minge cu noi într-o misiune spaţială", a declarat cosmonautul rus Oleg Artemiev, la cosmodromul din Baikonur (Kazahstan), transmite publika.md.

Artemiev, alături de doi cosmonauţi americani, va pleca miercuri seara într-o misiune la Staţia spaţială internaţională (ISS). Staţia Spaţială Internaţională, care se află pe orbită la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri, este un proiect internaţional la care participă 16 ţări.

La bordul ISS sunt realizate numeroase experimente ştiinţifice, inclusiv unele care nu ar putea fi realizate la suprafaţa Terrei.

În luna mai, cosmonautul rus Anton Şkaplerov va aduce mingea înapoi pe pământ.

Rusia, ţara organizatoare a turneului final, va deschide CM de fotbal pe 14 iunie, cu un meci împotriva Arabiei Saudite, la Moscova.

CM de fotbal se va desfăşura în perioada 14 iunie - 15 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării