main logo
470

Judocanii moldoveni au fost eliminați la Campionatul Mondial

Judocanii moldoveni Nicon Zaboroșciuc și Dorin Goțonoagă, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme, au părăsit miercuri, 28 august, Campionatul Mondial de la Tokyo (Japonia).

Judocanii moldoveni au fost eliminați la Campionatul Mondial

Ambii au abandonat turneul după ce au suferit înfrângeri în primele meciuri disputate. Nicon Zaboroșciuc a fost învins de Sharofiddin Boltabaev (Uzbekistan) după un minut și 47 secunde de luptă, iar Dorin Goțonoagă a fost întrecut de Sebastian Marcinkiewicz (Polonia, 3:53 minute), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

 ”Campionatul Mondial are cerințe prea mari ca să fii la nivelul lor. Ei, deocamdată, nu au atins standardele solicitate. Doar Denis Vieru a fost la înălțimea lor”, astfel a comentat pentru agenție evoluția judocanilor moldoveni la campionat, Antrenorul Emerit Mihail Ciudin.

Victor Sterpu (73 kg) a învins marți în primul meci și a cedat în următorul. Cristina Blanaru (48 kg) a cedat în prima partidă. Denis Vieru a susținut șapte meciuri. În șase a obținut victorii, iar într-o partidă a cedat și a cucerit medalia de bronz. Performerul este pregătit de Veaceslav Bacal.

Anul curent, Denis Vieru a câștigat turneele de Mare Șlam de la Paris, Baku, Grand Prix de la Antalya și a devenit campion mondial universitar (Napoli). La Jocurile Europene de la Minsk a ocupat locul cinci. Denis Vieru a absolvit în 2019 Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat moldovean la Campionatele Mondiale a fost în 1995 Victor Bivol (bronz). În 1997, Victor Florescu a cucerit medalia de argint, iar în 2011 premiant a devenit Sergiu Toma.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării